כלים לקידום אתרים, כל הטכנולוגיות וחידושי האוטומציה
קשקוש נולד: סוף האנקור טקסט או הבנת הנקרא בקידום אתרים?
טוב הגיע הזמן לפוסט חזרה שלי אחרי כמה שבועות בהם המשכתי להיות מושבת וגם אחרי ניתוח שבכלל השאיר אותי במיטה ולא מתפקד, ואין שמחה כמו לחזור ישר לאיזה פוסט לא מתוכנן במקום רשימת הרעיונות שהיו לי לכתוב עליהם שכללו כל מיני תוכנות או דברים כאלה, תודות לגוגל ולקהילת הבלוגרים העולמית של תחום קידום האתרים יש נושא שאני חייב לציין כדי שיהיה ברקורד שלפחות מישהו אמר את זה כי מבחינתי הפליאה היא רבה מאוד שאף אחד עדיין לא ניסה לפחות להעמיד את הדברים על דיוקם – ובמקום זאת כולם מעדיפים להתפס לשמועות, מגוחכות במקרה הטוב ומטופשות ויהירות במקרה הרע.
אז ככה – מי מאיתנו לא נתקל בפוסט המרגש שגוגל פרסמו במהלך השבוע (הקודם, רשמתי את הפוסט בשבוע הקודם אבל פרסמתי רק היום) שמודיע על 40 שינויים שגוגל הכניסו החודש באלגוריתם שלהם (אפשר לקרוא אותו כאן), שהיה מלא בנקודות כמו "שיפור החיפוש בתורכית" אינדקס תמונות חדש יותר ועוד כמה הודעות מרגשות שגרמו לי להזיל דמעת התרגשות למקרא הדברים, אך כאן לא מסתכם הריגוש – בעולם הקידום המורגל ברסיסי מידע חלקיים ומעורפלים והמון מסתורין ורומנטיקה שקיימים בתחום, אין ידיעה שגורמת לנו מקדמי האתרים להרטיב את החיתול יותר מאשר הצהרות של גוגל בנושא קישורים, בהיותן נדירות ובדרך כלל מאוד מעורפלות ולא ממש מובנות.
והנה, למרבה ההתרגשות גם באותו פוסט מונומנטלי של גוגל – היה סעיף אחד שדיבר על שינויים שנערכו בצורה בה גוגל "מעריך את הקישורים" – כך לפחות נרמז מכותרת הסעיף – Link evaluation, והרשת הייתה תוהו ובוהו וחושך על פני תהום – ורוחו של מאט קאטס מרחפת על פני המים. וכאן למעשה ניתן האות להתחיל את החגיגת השמועות בה מעולם לא רצינו להשתתף:
פוסטים התחילו לצוץ ברחבי הרשת כמו פטריות אחר הגשם כאשר מטרת כולם הייתה להעריך – מה הוא אותו פרמטר מסתורי שגוגל החליטו לכבות אחרי כמה שנים, וההשערות היו רבות:
- אולי עכשיו ה PR לא משנה? (כפי שרשמתי בפוסט מבודח לעמנואל בפורום של אקטיביטק)
- אולי מעכשיו תכונות הדף המקשר לא חשובות יותר?
- טוב נו, כנראה מעכשיו רק תנועת גולשים זה מה שחשוב….
- לא צריך להשתמש בתג Href כדי לקשר יותר!
- או או או – רגע וזה הכי טוב - האנקור טקסט מת!!! לא פחות ולא יותר הכריזו פוסטים רבים בידענות מופגנת, בארץ ובחו"ל. (בטוח לא תמצאו פה קישור לפוסטים האלה, זה פשוט לא מגיע להם, עמכם הסליחה)
אז קולגות יקרות, מקדמי אתרים נכבדים, קחו לכם כדור ואליום או משהו בסגנון וחכו דקה לפני שתפטרו את כל מחליפי הקישורים שלכם ותציעו למכירה את כל אתרי הלווין שלכם ב-Flippa, כי אנחנו רוצים לעשות קצת סדר בדברים לפני ההיסטריה שתיתן יתרון תחרותי ענק למתחרים שלכם שאינם טורחים לקרוא את הפרסומים של גוגל.
דבר ראשון – גוגל משנים את האלגוריתם שלהם מעל 500 פעמים בשנה: כלומר, החידוש הגדול היחיד שהיה החודש, הוא הפוסט של גוגל בנושא, לא השינויים מרחיקי הלכת שנעשו באלגוריתם או בחיפוש בכלל, כי הרי 500 לחלק ל-12 יוצא….. 41.666666 כולמר, הפוסט גם מסתיר מאיתנו עוד שינוי אחד נעשה החודש בממוצע או בכל מקרה יתכן שבחודש הקודם או הבא ייעשו 42 שינויים במקום 40, זה בכל מקרה לעניין המספרים והרושם הגדול שנוצר. למי שעדיין לא בטוח, תהנו, יש עוד כמה הצהרות בנושא, זאת סתם דוגמא:
דבר שני חברים: נכון שאת מבחני הבגרות שלנו רובנו כבר סיימנו מזמן (אני לא, דרך אגב, נכשלתי בחלק) אבל למרות שכולנו אוהבים לתת לדמיון שלנו להשתולל אין סיבה לזנוח כך את הבנת הנקרא הפשוטה של הדברים, וננסה להסביר את הדברים לאשורם ולתת את הפרשנות המילולית של הדברים ואת המסקנה המתבקשת.
בפוסט של גוגל נכתב כך לעניין אותם קישורים:
Link evaluation. We often use characteristics of links to help us figure out the topic of a linked page. We have changed the way in which we evaluate links; in particular, we are turning off a method of link analysis that we used for several years. We often rearchitect or turn off parts of our scoring in order to keep our system maintainable, clean and understandable.
יופי, לאחר שבדקתם שזהו הציטוט המדויק ולא המצאתי שום דבר מעצמי, בואו נתרגם את ארבעת המשפטים האלה לשפת בני אדם:
We often use characteristics of links to help us figure out the topic of a linked page = שלום, אנחנו בגוגל משתמשים במאפיינים של קישורים -אותם אנחנו למדים מהדף המקשר, על מנת שנוכל להבין מה הנושא בו עוסק הדף אליו יוצא הקישור. עד כאן ברור נכון? אין לי מה להוסיף, המשפט הזה הוא פשוט עובדה קיימת וידועה ולא ממש מלמד אותנו שום דבר חדש ומעניין.
We have changed the way in which we evaluate links = שינינו את הדרך בה אנחנו מודדים את ערך\משמעות הקישורים – אמירה קצת סתומה לא? שינינו? מה הייתה הדרך הקודמת? שיניתם היום או שיניתם באופן כללי מאיך שהייתם מודדים בשנת 1999? שיניתם משהו קטן או עשיתם שינוי גורף? שיניתם הדרגתית או מיידית? שיניתם זמנית או קבוע?, עד כאן מקובל, ידוע שדברים השתנו בשנים האחרונות, TR, PR , רלוונטיות, טראפיק בתוך הטקסט, בצד וכו' וכו', מקובל, בכל מקרה מדובר באמירה סתומה לגמרי שלא ניתן ללמוד ממנה שום דבר חדש ומעניין.
והנה המשפט שמילא את בתי החולים במקדמי אתרים הסובלים מאי ספיקת לב:
in particular, we are turning off a method of link analysis that we used for several years = ואם להיות ספציפיים לגבי השינוי שלנו היום, כיבינו את אחד הפרמטרים המשמשים אותנו לניתוח קישורים בו אנו עושים שימוש כבר כמה שנים. על המשפט הזה – קמו ונפלו אימפריות, וראשים של בלוגרים התפוצצו כמו פיניאטות בחתונה מקסיקנית. אך למעשה מה זה אומר? מי יודע בכלל? יש לנו רשימה של מתודות ניתוח הקישורים של גוגל? מהם הפרמטרים בדף מקשר המשפיעים על הבנת הנושא של הדף המקושר? מכאן ועד להסיק מזה משהו, ועוד להספיד פרמטרים כאלה ואחרים.
כלומר מהמשפט הזה למדנו דבר חדש – פרמטר כלשהו, לא ידוע, ששימש להערכת קישורים – עבר כיבוי.
והנה בא השוס הגדול ממנו כולם פשוט מעדיפים להתעלם:
We often rearchitect or turn off parts of our scoring in order to keep our system maintainable, clean and understandable = כן! למרות מה שרשמנו לכם במשפט הקודם – שכיבינו איזה פרמטר של הקישורים, דעו לכם מקדמי אתרים יקרים, אשר בשבילנו אתם לא יותר מאשר באג במערכת שלנו, זהו דבר שאנחנו עושים לעיתים קרובות – כל שני וחמישי אנחנו מכבים או מדליקים פרמטרים כאלה ואחרים בעזרתם אנחנו מעריכים את הקישורים (שימו לב לשימוש במילה Scoring – ממש יודע צדיק את נפש בהמתו), פשוט כי זה נוח לנו מתוך שיקולי מערכת כאלו ואחרים שלנו. כך - שאם החלטתם לקפוץ למסקנות בגלל המשפט הקודם, דעו לכם, אנשי תעשיית ה-SEO, שפשוט אכלתם אותם בלוחמה פסיכולוגית זולה ביותר שהפעלנו עליכם. הכל טוב, הכל כרגיל, כלום לא השתנה – וזה שהחלטנו לרשום פוסט על שינויים לא צריך לרגש אתכם,
אז נשאלת השאלה – למה?
כי כל חודש, וכל יום אנחנו מכבים או מדליקים כל מיני פרמטרים הקשורים לקישורים או תוכן כחלק משיפור המערכת שלנו – היום זה פרמטר א' , מחר זה פרמטר ב' (אתם רואים לפעמים את המיקומים שלכם ושל המתחרים שלכם זזים בלי סיבה ליום יומיים או כמה שעות לא?) – אנחנו גם משנים את כמות הערך אותו אנחנו נותנים לפרמטרים מסויימים – אפילו כמה פעמים ביום (עיינו בוידאו למעלה),
ולכן בינתיים – תמשיכו לכתוב תוכן טוב ולהביא קישורים (וכמובן לפרסם באדוורדס) כי עולם כמנהגו נוהג – ואלו שבגלל הפוסט הזה יפסיקו להשתמש באנקור טקסט או בכל פרמטר אחר של קישורים שהיה עובד עד היום – אין לנו מה להגיד לו אלא זבש"ך, חייך אכלת אותה, אתה במקצוע הלא נכון. ובינתיים אנחנו בגוגל נמשיך לשחק עם האלגוריתם שלנו – ולשחרר פוסטים שיפילו אתכם מהרגליים בעוד אנחנו בקליפורניה, פשוט נופלים על הרצפה מצחוק מלקרוא את התגובות והפוסטים שלכם.
אז למה בעצם כל כך הרבה אנשים נתנו כל כך הרבה פרשנויות מרחיקות לכת לפסקה "סתומה" שאינה מוסיפה לנו שום אינפורמציה קונקרטית?
כמה סיבות לדבר:
1) כשזה נוגע לשמועות, האינטרנט הוא כמו שדה קוצים – לאחר שאיזה "מומחה SEO" מחו"ל משחרר את הגיגיו – כולם נוטים ללכת אחריו ולתרגם את האמור לכל השפות, בלי לחשוב יותר מידי אם האמור הגיוני או לא.
2) אנשים נוטים להניח שמשפט מספר 3 בפסקה הוא המשך ישיר של משפט מספר 1 – שכאמור, עם מאמץ פשוט להבנת הנקרא ברור שזה לא המצב, אלא שמשפט 1 מציין עובדה מסויימת לגבי הדרך בה גוגל פועל ופעל תמיד, ואילו משפט מס 3 מציין עובדה לגבי שינוי לא ידוע בפרמטר לא ידוע שקשור לקישורים שנעשה החודש.
3) נטייה להתעלם ממשפט מספר 4 – שהוא בעצם האמירה של גוגל על כל הפסקה, היי, אם חשבתם להסיק איזה מסקנה מהאמור לעיל, תחשבו שוב, סה"כ רשמנו שעשינו שינוי כמו שאנחנו עושים כל חודש.
והמסקנה
ועכשיו ברצינות, נכון שזה רומנטי, ונכון שבמקצוע שלנו אנו מתבססים הרבה על השערות וניסויים – אבל עדיין אין שום סיבה "לקפוץ למסקנות" ועוד סתמיות כל כך – ויותר מזה, עוד ללכת ולפרסם אותן ברחבי הרשת כאילו הן אמת וזה עוד לפני בדיקה כלשהי, קצת אחריות מקצועית ופחות ידענות ויוהרה עוד לא הזיקו לאף אחד – לעומת קצת קריאה מילולית של הדברים שדווקא הועילה לאנשים רבים.
סתם בשביל להמחיש את הסיטואציה, בואו נניח שאחד מתוך מכלול הפרמטרים בעזרתו גוגל מודדים את רלוונטיות הקישור ב-5 השנים האחרונות הוא תיאור המטא של הדף המקשר – האם לא יתכן שזהו הפרמטר שעבר כיבוי?, ונאמר יותר מזה – האם לאור הדברים האמורים למעלה לא יתכן גם שהפרמטר שעבר כיבוי היום יופעל שוב מחר או מחרתיים ואחר יעבור כיבוי במקומו וחוזר חלילה? או אפילו לא כיבוי? אולי הפחתת ערך לעומת העלאת ערך של פרמטר אחר?…
וכדי לרכך את הלחץ שכל המקדמים היו נתונים בו מאז הפרסום האחרון, נסיים עם קליפ של Daler Mehndi:
ואחרי זה, האם מישהו עדיין מוכן להסביר לי איך הוא מבין מתוך הודעת גוגל לעיל שהאנקור טקסט מת\לא תקף יותר?!
אולי יעניינו אתכם גם:
שתפו אותנו בפייסבוק גוגל ובטוויטר!
הדפס פוסט | פוסט זה נכתב על ידי טל פריהר ב 4 במרץ 2012 בשעה 8:30, ונמצא בקטגוריה כללי, קידום אתרים, קישורים. עקוב אחר התגובות לפוסט בעזרת RSS 2.0. אתה יכול להשאיר תגובה או טראקבק מהאתר שלך. |
בערך לפני 6 שנים
קרעת אותי מצחוק. מדהים כמה שמועות שמבוססות על כלום צצות להם בכל נושא עם בטחון כל כך גדול לגבי האמת.
שבוע טוב
בערך לפני 6 שנים
תודה יניב, אני קורא דברים כאלו כבר שנים - אבל הפעם באמת שלא יכלתי שלא להיות בשוק... :)
בערך לפני 6 שנים
עוד לא קראתי את הפוסט כולו, אבל איזה ניתוח?!
בערך לפני 6 שנים
משה אז אני מחכה לתגובתך אחרי שתקרא את הכל, אתה הראשון שצריך לנסות לעזור לי להבין? מה פספסתי פה? :)
בערך לפני 6 שנים
תראה, לגבי הפרסום החדש הזה, אני מניח שלא פספסת כלום, כי אם היית יודע על מה באמת מדובר (או איזה פרמטר הודלק/כובה/חודש ) או שלא היית מספר על זה פה, או שהיו פה איזה 2 מיליון מבקרים בשעה כולל מר כץ.
אתה צודק לגמרי, זה קורה כל הזמן,זה לא משנה אם מדובר ב500 שינויים או ב1500 שינויים, ברור שישנם שינויים באלגוריתם ובדרך שבה הם מחשבים את מה שהם מחשבים, אחרת יש בזבוז של אלפי מהנדסים שחלקם גאונים בתחומם שיכולים לתרום את המוח/ידע שלהם לכיוונים אחרים ועזור ליקום בצורות אחרות.
אישית אני מתייחס לעתים בזלזול מה להצהרות מהסוג הזה, אני חושב על זה כמסע פסיכולוגי נגד מקדם או כאלה הנמצאים בסקלה הנמוכה של התחום, והם מושפעים יוצר מהשינויים האלה (כאמור השפעה פסיכולוגית בחלקה).
אנקור מת או לא, כנראה שלא, אבל מאט ולהקתו מפתחים להם כלים כדי להבין טוב יותר מה קישור טוב לטעמם.
כרגע תחושת הבטן שלי (ואני לא רוצה להישמע כמו מישהו שמדבר הרבה על זירות תחרותיות), אבל בראיה לטווח ארוך (בהנחה והלקוחות הנוכחיים שלי יחכו לטווח הארוך):
1.שווה להשקיע בין היתר בכמה קישורים טובים, כאלה שמעבירים תנועה אמיתית לאתר, גולשים תוצרת הארץ ולא תוצרת הודו.
2.פעילות ונוכחות אמיתית בתחום החברתי .
אהה, איזה ניתוח?
בערך לפני 6 שנים
משה כרגיל אני לא יכול שלא להסכים איתך :)
בערך לפני 6 שנים
סתם לצורך הדיון, איך גוגל יכול לדעת שהבאקלינקס שלך "מעביר תנועה"?
בערך לפני 6 שנים
הוא יכול לדעת מן הסתם רק אם מותקן אצלך אנליטיקס לפחות באחד האתרים... וגם אז נניח שלא מותקן event כמו שרשם balck jack ונניח שיש יותר מקישור אחד לאותו אתר באותו עמוד עדיין זאת שאלה איך הוא יודע מה הקישור השעביר טראפיק?...(אפילו בהנחה שהוא לא חייב event כדי לדעת)
ובכלל יש פה עוד רשימה די ארוכה של בעיות טכניות לפני שפרמטר כזה יוכל להוות מדד רציני רשמתי את זה בעבר בפורום של אקטיביטק אני אעתיק את זה כשאחזור הביתה...
אגב אני לא חולק בכלל על הנחת העבודה שאם גוגל יזהה שקישור מעביר תנועה שהוא מזהה כאמיתית ואנושית יש סיכוי שהוא יוסיף לו הרבה יותר google love מאשר לסתם קישור.
בערך לפני 6 שנים
כמו שטל אומר, אנליטיקס פותר חלקית את בעיה של גוגל לאתר תנועה לאתר דרך קישור מסוים. אבל היות בממוצע הבעיה הזאת נשמר האופן חלקי לכל אתר ואתר, אפשר לומר שמבחינה סטטיסטית (בלבד) יש להם תשובה לשאלה הזו.
בערך לפני 6 שנים
חחח
ברוב המקרים אתה לא מסכים איתי...
לפחות אנחנו באותו קו בכל מה שנוגע למסעות התעמולה של מר כץ.
בערך לפני 6 שנים
אוי טל, איך אתה לא רואה מה שכל המומחים רואים?
זה נכון שגוגל משנים את האלגוריתם שלהם מעל 500 פעמים בשנה, או ליתר דיוק 534 פעמים.
אם תסתכל טוב, המסר מוצפן בתוך הטקסט:
תפרק את המספר 534 לספרות 5, 3, 4 לפי הסדר:
5 זוגות של AN
3 זוגות של CH
4 זוגות של OR
אתה מקבל ANCHOR!
איך לא שמת לב???
בערך לפני 6 שנים
חחחח שרון, לאחר קריאת התגובה שלך, החלטתי להכות על חטא
ולחסום את הבלוג הזה עם Disallow ב-Robots.txt עד לביצוע בדק בית מעמיק הכולל שכלול יכולת הגימטריה שלי, ועריכה מחדש של האמור לעיל :)
בערך לפני 6 שנים
אין כמו ציטוט "הרשת הייתה תוהו ובוהו וחושך על פני תהום – ורוחו של מאט קאטס מרחפת על פני המים" לפתוח את השבוע
שבוע טוב לכולם
בערך לפני 6 שנים
שמח שזאת פתיחה טובה לשבוע, אתה יכול להוסיף את זה לסיסמת הבחירות "איפה האנקור?" :)
בערך לפני 6 שנים
טוב טל, קראתי את הפוסט, ועדיין התקשתי להבין למה אתה חושב שאין קשר בין המשפט הראשון לשלישי. האם אתה חושב שגוגל הייתה טורחת לכתוב שני משפטים לא קשורים במרחק של פחות מפסקה זה מזה?
אם המטרה של גוגל הייתה לבלבל אותנו עוד יותר, ייתכן שאתה צודק ובאמת אין קשר בין המשפטים, אבל המסקנה הזו בטח לא יותר הגיוניות מזו שכן יש ביניהם קשר.
בערך לפני 6 שנים
איתי, התייחסתי גם לשאלה שאתה שואל - בוא נניח שיש קשר תוכני בין המשפט הראשון למשפט השלישי, אז מה תפקיד המשפט הרביעי?
ברור שמשפטים אחד וארבע הם משפטים שמועדו ליצור דיסאינפורמציה על ידי אובר אינפורמציה כביכול.
ובכלל - גם אם יש קשר תוכני בין המשפטים, אנחנו עדיין רחוקים מלהיות מסוגלים ללמוד על איזה פרמטר מדובר כי כאמור יש עוד כמה וכמה פרמטרים חוץ מאנקור טקסט הקשורים לתכונות הדף המקשר והמקושר שחלקם גם מן הסתם לא ממש ידועים לנו...
בערך לפני 6 שנים
נכון, אבל אפשר להבין שמדובר בסיגנל די חשוב שכנראה קשור באיזשהו אופן למילות מפתח או לצפיפות שלהן , אם לא בקישור עצמו, אז בעמוד ממנו הוא יוצא... בשורה התחתונה, צריך להתאמץ יותר כדי להוכיח לגוגל שיש קשר תוכני בין שני האתרים, וזה יכול להקשות מאוד על מי שמתבסס על קישורים אוטומטים או באיכות נמוכה.
לגבי המשפט הרביעי, אפשר להבין את זה ככה, אבל אפשר גם להבין שמדובר בסיגנל יותר מהותי מאשר בדרך כלל מכיוון שהם טרחו לציין שהם משתמשים בו כבר מספר שנים.
כל מה שאני מנסה להוכיח שלא מדובר בהכרח ב - "שטויות" כמו שאתה טוען, באותה צורה, אפשר גם לטעון שכל ה - SEO זה שטויות כי בחיים לא תוכל להוכיח שום דבר והכי קל תמיד לטעון שכל מה שגוגל מוסרת זה דיס אינפורמציה.
בערך לפני 6 שנים
אוקיי אז נניחשזה קשור ״איכשהו למילות מפצח ולצפיפות״ זה בדיוק מה שאני אומר אין פה שום אמירה אלא אמירה סתומה וכללית.
לגבי החשיבות מי אמר לך שזה חשוב? סהכ הם מנו את כל השינויים שהם ביצעו החודש ( שאינם יותר ממוצע השינויים שהם עורכים כל חודש על פי הנתונים שהם עצמם משחררים ראה הוידאו למעלה) - והמשפט הרביעי הוא בדיור הראיה הברורה לכך כשהם אומרים לך שם בפירוש - אל תסיק מסקנות לגבי החשיבות, אנחנו עושים שינויים כאלה כל הזמן.
אני לא חושב שזה דיסאינפורמציה, אני חושב שזאת אינפורמציה ברורה שהדבר היחיד שניתן ללמוד ממנה הוא שנעשה שינוי בפרמטר כלשהו הקשור לקישורים כפי שהם עושים כל הזמן - ותו לא.
העובדה שהם משתמשים בפרמטר מספר שנים לא מצביעה במאומה על החשיבות שלו... ראה הדוגמא שהבאתי על שקלול תאור המטא לתוך ציון הקישור (סתם כדוגמא פטנציאלית כמובן, לא כקביעה)
בערך לפני 6 שנים
אני עדיין לא לגמרי מסכים כי דווקא תיאור המטה הוא פרמטר בעל חשיבות מכרעת לקידום, אבל אני מאמין שאם לשינוי הזה אכן תהיה השפעה מכרעת, אנחנו כבר נשמע על זה, אם לא בארץ, אז בחו"ל.
בערך לפני 6 שנים
טוב ברור לך שהעניין עם המטא זה היה סתם שליפה? אתה יכול להחליף את זה עם כל דוגמא אחרת שקשורה בפרמטרים של הדף המקשר (הבעיה שחלקם כמובן לא ידועים לנו)
והשינוי כבר היה - ולא שמעתי או ראיתי אצלי או אצל אחרים שינויים קיצוניים So Far...
בערך לפני 6 שנים
היי טל,
לאחרונה שמעתי אנשים רבים טוענים שגוגל יכול ועוקב אחר כמות הלחיצות על הלינק המקשר מאתר א' ל-ב'. האמת, שלא הצלחתי להבין איך בדיוק ניתן לעשות זאת.
להיכן אני חותר?
לכלי המעקב שיש לגוגל על הקוד באתר שלנו. הרי, בשביל להבין כיצד גוגל יכול לעקוב על מספר הלחיצות בלינק, צריך להיות איזשהוא event בקוד שידע לעקוב אחר לחיצה על תגית A href מסויימת, נכון? נכון. אבך בפועל מה שקורה הוא לא כך. הקוד היחיד שיש לגוגל באתר שלנו הוא קוד האנליטיקס שסופר כניסות, צפיות, נטישה וכדומה בשילוב של Cookies. הקוד הזה לא יכול לדעת כמה אנשים לחצו על אנקור מסויים בדף כי אין פקודת JS מובנית המתייחסת לאותו אובייקט (A href). ולכן, אין להם אפשרות להבין כמה אנשים לחצו על האנקור + קישור. כמו כן, לא ניתן לעשות זאת באמצעות Cookies. בנוסף, אם הייתה אפשרות כזאת, דיפולטיבית, לא היה ראוי שהמידע הזה יופיע בפאנל הניהול של אנליטיקס?
עכשיו להצהרה של גוגל: גוגל בעצמם אומרים שאין להם יכולת לעקוב אחר קליקים על אנקורים + קישורים באתר שלכם ולשם כך עליכם להגדיר באופו ידני Events לכל תגית Href רצויה למעקב. אני אצטט אותם:
"Because links that lead away from your site are not automatically tracked by Google Analytics, you will need to manually tag all outbound links you want to track. To do this, you'll add some JavaScript customizations to your page and to the links you want to track."
והנה המקור לכך:
http://support.google.com/googleanalytics/bin/answer.py?hl=en&topic=11014&answer=55527
לסיכום, העדכון האחרון ובכלל של גוגל לא יכול לבחון ולבדוק כמה אנשים לחצו על קישורים יוצאים מהאתר שלכם משום שעליכם להגדיר זאת ידנית. מקסימום, גוגל יכולים לדעת מהיכן הגיעו הגולשים שלכם (דהיינו, איזה דומיינים, דפים מפנים) באמצעות בחינת ערך ה-Referer שמגיע מהשרת (קל מאד לזיוף) שזה ממש לא דומה ליכולת כלשהי לבדוק כמה אנשים לחצו על האנקור וכתוצאה מכך להעריך את השווי של הקישור והאתר המקשר \ התנהגות הגולשים בנדון.
אז לכל מי שטוען כי גוגל מעכשיו משקללים את כמות הלחיצות על אנקור מסויים באתר, אני אומר: אתתם טועים! האפשרות ניתנת רק אם אתם עושים זאת באופן ידני.
בערך לפני 6 שנים
גדול אתה. אמנם זה לא קשור לעניין המדובר פה אבל המידע שהבאת מאוד מעניין - רק שאלה אחת:
האם הא event נועד כדי שגוגל יהיו מסוגלים לעקוב או כדי שהמעקב שהם מבצעים גם כך יופיע בדוחות האנליטיקס?
בכל מקרה אני מאוד מסכים ואיתך וגם אוסיף שבעניין הזה של ציון דפים בעזרת טראפיק מקישורים יש כמובן עוד המון בעיות טכניות ראה הדיון שלי עם עמנואל בנושא, שם לא קיבלתי תשובה על התהיות שלי בעניין....
בערך לפני 6 שנים
ה-event שגוגל מציעים בקישור נועד בשבילך, בעל האתר, על מנת שתראה בממשק האנליטיקס כמה אנשים לחצו על אנקורי טקסט + קישורים באתר שלך. יכול מאד להיות שגוגל יעשו בזה שימוש, אבל מי יודע. כמה אנשים אתה מכיר שיוצרים events לקישורים \ תגיות HTML באתר שלהם?
חוץ מזה, למה שגוגל יתייחסו למידע הזה אם קל מאד לזייף אותו?
בערך לפני 6 שנים
אכן שימוש ב EVENTים הוא די נדיר, וגם בלי קשר לעובדת הזיוף - (נניח שהם יודעים לעשות סגמנטציה של מבקרים אמיתיים) עדיין זה נושא מאוד בעייתי למימוש טכנית בעיקר בגלל הנושא של אנליטיקס שלא מותקן בכל האינטרנט ועוד כמה בעיות שקשורות לכמויות טראפיק,
לכן הפרמטר הזה של טראפיק דרך קישורים - יכול להוות מקסימום חלקיק של ציון רלוונטיות במידה שהוא מאומת, אך לא הייתי פוסל את העובדה שהוא יכול להשפיע בגדול על פרמטרים כמו טראסט וכו' אם גוגל אכן מאמין "שיש טראפיק אמיתי" דרך קישור, האמת אפשר לראות את זה במקרים רבים.
בערך לפני 6 שנים
גוגל בוודאי יודעים איך אנשים עוקבים אחרים לינקים וכד', אל תשכחו פרט אחד מאוד חשוב.. google chorome / google toolbar
2 הכלים האלה זה כלים שנוצרו במטרה אחת בלבד, ללמוד עוד על הגולשים ולראות מה הם עושים באינטרט, דרך הכלים האלה גוגל יכול לדעת המון נתונין נוספים שעוזרים להם
בערך לפני 6 שנים
היי לירן עיין בתגובות של בלאק ג'ק בהמשך דובר גם על הנקודות האלה והבעיתיות שלהם (בנושא של מעקב אחרי לחיצות לינקים - לא על התנהגות גולשים)
בערך לפני 6 שנים
היי טל, אולי שכחת שהראיתי לבלאק ג'ק שהוא טועה, ממש בתגובה #27 פה למטה.
וחוץ מזה, עלה על דעתי היום שהפיסקא בהודעות גוגל על שינויי האלגוריתם בחודש פברואר, שהיא נשוא כל הדיון הזה, לא יכולה להתייחס לפרמטר של "סמכותיות" הדף המקשר משום שלא יתכן שהסמכותיות תשפיע באופן סלקטיבי על ערך הקישור עבור ביטוי חיפוש מסויים ולא על אחר (כמו שהנחנו שמשפיעות רלוונטיות תוכן הדף המקשר, תגי המטא שלו וטקסט העוגן) ממש כמו שלא יתכן שמדובר על פרמטר כמו ציון ה-PR של הדף המקשר.
בערך לפני 6 שנים
איפה הראית לו שהוא טועה... לא זוכר כזה דבר?
ומנין שאר המסקנות שרשמת פה? כיצד הדברים האלו עלו על דעתך? לא ברור לי ואשמח אם תסביר כדי שאוכל להסכים או לא להסכים...
עקרונית אני עדיין בדעה שלא ניתן לדעת בכלל לאיזה פרמטר זה התייחס.
בערך לפני 6 שנים
black-jack טועה. כדי לספור את שיעור השימוש בקישור גוגל איננו זקוק לאמצעי שסופר יציאות אלא לאמצעי שסופר כניסות. ואנליטקס בדף המקושר עושה זאת היטב. הוא גם לא זקוק לספירת כל התנועה ברשת - די לו במדגם קטן (של משתמשי גוגל שזוהו על ידו כ"אמינים").
בערך לפני 6 שנים
אני חושב שאכן אם גוגל סופרים שיעור שימוש בקישורים - הם סופרים את הכניסות ולא את היציאות, אך כפי שכבר דנו בפורום בעבר זה עדיין לא מבטל שלל בעיות טכניות אחרות שיש לפתור אותם לפני שפרמטר הטראפיק מקישורים יוכל להיות משהו משמעותי בשקלול הכללי של הציון...
בערך לפני 6 שנים
הפרמטר הזה, שימושיות בקישור, אינו יכול להיות משוקלל בציון האיכות, כי קל מאד לזייף אותו כמו שקל מאד לזייף ערך Referer, זמן שהייה ו-useragnets. תראה את הסרטון האחרון ביו טיוב שהגיע לעמוד הראשון ועדיין תקוע שם כבר שבוע. למה? כי הבן אדם עושה שימוש בתוכנה שיודעת לזייף:
subscribers
likers
זמן שהייה
וכדומה.
בערך לפני 6 שנים
גם קישורים אפשר לזייף והם משוקללים בציון הרלוונטיות :)
לגבי הסרטון הזה ביו טיוב, אולי תעשה לו טלפון לברר את העניין? אני רואה שזה מטריד אותך כבר שבועיים הסרטון הזה :)
בערך לפני 6 שנים
אה...הוא כל הזמן מתחמק ממני :)
בערך לפני 6 שנים
עמנואל, לא הבנת אותי. גוגל בהחלט יכולים יכולים לדעת מהיכן הגיעה התנועה, דהיינו מאיזה אתר \ מאיזה דף. אנליטיקס בדף המקושר יכול לספור מאיזה דף הגולשים הגיעו (באמצעות ערך ה-Referer). אבל הם לא יכולים לדעת על איזה קישור הגולש לחץ בדף.
נניח ויש בדף מסויים מספר אנקורים שונים המצביעים לאותו קישור חיצוני, אנליטיקס יודע מהיכן הגולש הגיע (מאיזה דף) הוא לא יודע על איזה אנקור טקסט הגולש לחץ. זאת כל הטענה שלי והבאתי הוכחה לכך מגוגל.
בערך לפני 6 שנים
אם יש בדף מסויים מספר קישורים המובילים לאותו דף זה לא משנה איזה מהם הוביל כי גם ככה הם יזכו להתעלמות חוץ מהראשון :)
בערך לפני 6 שנים
לא משנה. אולי ההתעלמות תהיה ברמה הטכנית, אבל ברמה החברתית, עדיין זה פרמטר. כי גולשים יכולים ללחוץ דווקא על הקישור שגוגל התעלם ממנו מבחינה טכנית-אלגוריתמית אבל עדיין יש להתנהגות הזאת של הגולש משקל מסויים. כי, למה הוא לחץ דווקא על האנקור הזה ולא אחר?
אני בטוח שגוגל היו רוצים לבחון על איזה אנקור בדף הגולש לוחץ, אבל נכון לעכשיו אין להם את האפשרות אלא אם כן תטמיע EVENT שגוגל עצמם מספקים בשביל המעקב.
אגב, אם הם היו יכולים לעקוב על לחיצות באנקורים מסויימים, למה להם לספק EVENTs מובנים של אנליטיקס? שוב, כי הם פשוט לא יכולים. זה עניין תכנותי.
בערך לפני 6 שנים
אני מניח שגוגל יודעים שגם מרבית מקדמי האתרים כבר יודעים שאין טעם להוציא קישור נוסף עם טקסט עוגן שונה.
אם תכונות הדף המקשר (שאחת מהן היא טקסט העוגן) לא נלקחות יותר בחשבון לחישוב ציון הרלוונטיות (המונח "ציון איכות" שייך לתחום ה-PPC בלבד) אין לגוגל עניין במה שכתוב בטקסט העוגן.
בערך לפני 6 שנים
black-jack , אני מתפלא עליך.
עמיתי ברנקו ריכטמן הוכיח עוד לפני כמה שנים, בניסוי שעשה אצלנו, שגוגל מתעלם מכל קישור שיוצא מאותו הדף אל אותו הדף באתר אחר, ומתייחס רק לקישור הראשון ולטקסט העוגן שלו: http://www.seo-scientist.com/first-link-counted-rebunked.html
בערך לפני 6 שנים
עמנואל, מעולם לא טענתי אחרת. שים לב, אני טוען שגוגל לא יכולים לדעת על איזה אנקור גולש לחץ במידה וישנם מספר אנקורים שונים המקשרים לאותו דף.
בערך לפני 6 שנים
ומה לגבי כרום/טולבר?
בערך לפני 6 שנים
באיזה הקשר אתה שואל? של זיהוי דפוסי גלישה או טראפיק של קישורים ?
בערך לפני 6 שנים
כמות הקלקות על קישור בדף X
בערך לפני 6 שנים
אישית לא יודע, לא מבין בעניין הזה של מעקב הקישורים, אני מבין רק בכמה בעיות שיש בזה,
אולי Black Jack יענה,
אתה חושב שהם עוקבים עד לרמת מיקרו כזאת בעזרת הדפדפן?... (מעבר למעקב של "דפוסי הגלישה הרגיל")
בערך לפני 6 שנים
גם לא ניתן. פשוט תכנותית זה לא אפשרי כל עוד אין EVENT מובנה בקובץ ה-HTML. למה? כי כשהדפדפן טוען דף HTML, את הפלט הוא מקבל מהשרת בצורת HTML, הבקשה נעשית ברמת Headers. לאחר שקובץ ה-HTML מגיע מהשרת, הוא במצב סטטי. לא ניתן לזהות פעולות המתרחשות בדף כמו Event וכדומה מבלי לטעון איך שהוא את הדף (Ajax או באופן רגיל). בשביל לעשות זאת, צריך לייצר Event כלשהו שיתייחס לפרמטר מסויים אותו רוצים לבחון כגון לחיצה על קישור, תמונה, לוגו, סרטון וידאו וכדומה. מכיוון שזהו המצב, גוגל מציעים להשתמש בפונקציות אנליטיקס מובנות בשביל לנטר אירועים במסמך ה-HTML, ראה כאן:
http://support.google.com/googleanalytics/bin/answer.py?hl=en&topic=11014&answer=55527
בערך לפני 6 שנים
תודה על התשובה אני חושב שזה בהחלט מנפץ לנו עוד איזה מיתוס :)
בערך לפני 6 שנים
היי בלק, אף אחד לא טען את זה... וגם לא נראה לי שמישהו חושב שאפשר לזרוק לפח את האנקור ולהתבסס במקום רק על אחוזי לחיצה.
לגוגל יש יכולת כזו רק מעמוד התוצאות שלהם, שזה גם משהו (הרי האתר מופיע בתוצאות בגלל שהוא מדורג באמצעות קישורים ואנקורים)
בערך לפני 6 שנים
אף אחד לא טען את זה?
אתה לא מעודכן...
http://www.actv-tec.co.il/forum/viewtopic.php?f=1&t=3649
בערך לפני 6 שנים
טל פוסט ענק כמו תמיד, מי בכלל מקשיב לשטויות של גוגל? כשנראה שיש איזה שהיא השפפעה אז נתאים את צורת העבודה- כרגע אין צורך בשום שינויים, משעמם להם אז הם מפיצים הצהרות.
סוף לגורואים
בערך לפני 6 שנים
מרטין עזוב אותך משטויות לך תתעסק בהכנות, המון מזל טוב!!!!
בערך לפני 6 שנים
ינקניק, אתה מתחתן?
שיהיה מזל טוב אחינו. אני מאחל לכם שתהיו עשירים כקורח.
בערך לפני 6 שנים
מזל שיש את אקטיביק שנוכל לקרוא על ידיעות כאלו משמחות כמו החתונה של מרטין בעוד אני יושב פה בבית חולים עם התינוקת שמאושפזת בגלל דלקת ריאות...
בערך לפני 6 שנים
:-(
מאחל לה החלמה מהירה.
בערך לפני 6 שנים
תודה, מקווים בהחלט, זה חורף קשה מבחינתנו :)
בערך לפני 6 שנים
החלמה מהירה.
אין דבר ששנוא עליי יותר ממיון לילדים, הגדול שלי היה חודש עם דלקת ריאות,בכל שיעול שלו מאז אני מתפלץ.
אני מקווה שבמקרה שלכם זה יגמר מהר יותר!
בערך לפני 6 שנים
תודה משה... מקווה בהחלט שזה יהיה זריז, אנחנו כבר מותשים...
בערך לפני 6 שנים
קיבלת "מי שברך" היום לרפואתה. מאחד החזנים המובילים בארץ לבלאק הט :)
בערך לפני 6 שנים
חחחח תודה, עכשיו אני בטוח שהדרך להחלמה מהירה תהיה הרבה יותר קצרה!
בערך לפני 6 שנים
טל אתה היית ונשארת ענק.
ברור שהכל קשקוש, תמשיכו להשקיע בלינקים, תגוונו את האנקור טקסט ועדיף באמת למצוא מקורות טובים ללינקים ולא בלוגים של הודים שמקבלים דה-אינדקס בתדירות גבוהה.
בעניין הלוחמה הפסיכולוגית של גוגל, אני מסכים עם כל מילה.
חשוב לציין שברוב המקרים הלוחמה הזו עובדת להם על המון מקדמי אתרים.
בערך לפני 6 שנים
תודה עידן, ובהחלט נכון - ראו הפוסט של גוגל שקישרתי אליו שמדבר על כך שגוגל רואה במקדמי האתרים "באג שצריך לתקן" :)
בערך לפני 6 שנים
במה חטאנו? הסביר זאת מקדם אתרים מארה"ב:
We made Google look stupid
בערך לפני 6 שנים
או כדברי ניר שי אז בכנס בגרסה הישראלית של המשפט: "אנחנו התחלנו",
אך בכל מקרה אין ספק שזאת הסיבה :)
בערך לפני 6 שנים
אם היא לא עובדת עליך זה בטח משום שאתה יותר חכם מכל 20,000 מהנדסי ומדעני גוגל יחד.
בערך לפני 6 שנים
עמנואל קצת נסחפת לא? אם הוא היה אומר שהוא פיצח את האלגוריתם אז היה אפשר לטעון זאת, לעומת זאת - כדי לא ליפול בתחום "הלוחמה הפסיכולוגית" כל מה שצריך הוא פשוט:
א) לא לקרוא ולהקשיב לכל פרסום של גוגל
ב) לא לקרוא ולהקשיב לכל פרסום של בלוגרים שבא בעקבות פרסומים של גוגל
ג) את מה שמוטל בספק - לנסות בעצמך ולראות מה קורה...
בערך לפני 6 שנים
טל ובלק ג'ק תודה רבה לכולם, איזה כיף לקבל פרגון. מדהים. מקוה שהבת שלך תחלים במהירות. ושתרגישו טוב בכללי בכלל.
בלק ג'ק- מה עם הרצאה בכנס הבא? לא תפרגן לנו משהו מהארסנל?
בערך לפני 6 שנים
תודה בע"ה במהרה שתרגיש טוב...
ומצאת לך אגוז קשה עם בלאק ג'ק וההרצאה שלו :)
בערך לפני 6 שנים
מרטין, לא איש דברים אנכי...
בערך לפני 6 שנים
עד לאחרונה טענתי גם אני שלא יתכן למשל שגוגל מתייחסים למספר הכניסות הגולמי לאתר כאל פרמטר בשיקלול ציון הרלוונטיות כי קל מאד לזייף כניסות. אבל היום אנחנו יודעים מה רב המידע שגוגל אוסף על הלקוחות שלו - הציבור שמשתמש במנוע החיפוש - ושהוא מאגד מידע שנאסף ממקורות שונים ומגוונים.
אם היו נותנים לי להציע לגוגל פתרון של 10 דקות, הייתי מציע לחלק את כל אוכלוסיית משתמשי גוגל הותיקים לארבע קבוצות:
1. משתמשי גוגל ותיקים שנאגר אודותם מידע רב והם מתנהגים (בפארפראזה על דברי ראנדעי פישקין) על פי "פרופיל התנהגות טבעי".
2. משתמשי גוגל חדשים.
3. משתמשי גוגל ותיקים בעלי "פרופיל התנהגות שאיננו טבעי".
4. משתמשי גוגל שהם אוטומטיים.
לצורך חישוב ושיקלול ציון הרלוונטיות של הדף הייתי משתמש רק בנתונים שביפקה הקבוצה הראשונה ומתעלם מכל השאר. המדגם הזה הוא עדיין מספיק גדול.
אם אני מצאתי את הפתרון הזה תוך 10 דקות, קשה לדמיין איזה פתרון משוכלל ומתוחכם מצא אותו חלק מ- 20,000 מהנדסי ומדעני גוגל שעובד על כך כבר כמה שנים.
ואולי יש להם בעית תכנות בלתי-פתירה? - מה אתם אומרים?
בערך לפני 6 שנים
אני דווקא חושב שאין ספק שהם עושים שימוש במידע כזה וכדומה לו שנאסף על קבוצות משתמשים מדגמיות, הרי גם אני בפרוייקטים שיצא לי ליצור שקשורים בפרסום שלא מהווים אפילו 0.00001% מגודל המערכת של גוגל בניתי מערכות שמפלחות את המשתמשים ע"פ מידע שנאסף אז אין ספק שהם עשו זאת בצורה משמעותית וחכמה הרבה יותר - ובהתבסס על כמויות נתונים גדולות הרבה יותר.
אך לעניין הטראפיק של הקישורים - אין ספק שזהו עוד אחד מתוך המכלול, ולא העיקר זה בטוח, כי עם כל הכבוד לכל השאר - הפרמטר הכי *טוב* שבעזרתו ניתן לדעת את הנתונים הכי טובים על תכונות הדף המקושר הוא סוג של השוואה בין תכונות של הדף המקשר לתכונות הדף המקושר. (טקסט כמות קישורים, רלוונטיות, תכונות אחרות שאנו לא יודעים, טראסט וכו') האם לדעתך הייתה להם בעיה תכנותית לייצר מנגנון מתוחכם מספיק המתבסס רק (או בעיקר) על תכונות הדפים? (כך הם עושים בלי ספק עד היום)
בערך לפני 6 שנים
חחח... תודה רבה טל, אני אצליח בסוף עם האגוז הקשה הזה, כל האגוזים קשים בהתחלה...
בערך לפני 6 שנים
אין לי ספק שתצליח - ככל שזה נוגע לכנסים עם תכנים איכותיים אתה המלך הבלתי מעורער (השתכנעתי בזה סופית אחרי שהייתי ב-SMX)
בערך לפני 6 שנים
זאת היתה תשובה לעידן דניאלס.
מכל מקום, בפוסט שפרסמתי כמה פעמים בפורום אקטיביטק הסברתי מדוע כל עוד גוגל מעניק לקישור מלאכותי שאיש לאמשתמש בו, ערך שהוא קרוב ל-0 אבל עדיין חיובי, וכולם עושים רק קישורים כאלה, כפי שכולנו כאן יודעים, נמשיך לקראת בצמרת תוצאות החיפוש את האתרים שזה מה שכולם עושים. רק מי שיעיז לעשות את מה שגוגל מבקש יקפוץ מעל כולם.
ובכלל, יש לי ספק גדול ביכולת שמקדמי האתרים הפגינו עד כה בפורומים המקצועיים לתכנן ניסוי מבוקר או אפילו להסיק מסקנות נכונות מהניסיון האישי.
בערך לפני 6 שנים
כן אני יודע שזאת הייתה תשובה לעידן... רשמתי שלדעתי קצת הפרזת בתשובתך אליו...
ומכל מקום: מי שיעז לעשות את מה שגוגל מבקשים *וגם* יעז לעשות עוד כמה דברים שהם לא מבקשים הוא יהיה זה שיקפוץ גבוה יותר מעל כולם!
לכן המלחמה בסופו של דבר נערכת במגרש - "הדברים שהם לא מבקשים"
לגבי המשפט האחרון, מצטער אך אינני שותף לתחושתך שמקדמי האתרים לא מסוגלים ללמוד מנסיונם ולהסיק מסקנות, לדעתי מדובר באוכלוסיה נבונה מספיק ברובה.
בערך לפני 6 שנים
עניין של טעם - הפעם דרוש הרבה יותר תחכום וכושר המצאה כדי לפעול על פי ההנחיות מאשר בניגוד להם.
לא התייחסתי לאינטליגנציה של מקדמי האתרים אלא להשכלה שלהם בתחום הלוגיקה ובתחום שיטות המחקר במדעים. כאשר אתה עושה פעולת קידום והאתר שלך עולה במיקומים אינך יודע אם הוא עלה בזכות הפעולה כי היא שיפרה את הציון או בזכות זה שמי שהיו מעליך איבדו מהציון יותר ממך (ושניכם איבדתם ציון כי הפעולה מזיקה). העובדה שגוגל מסתיר מאיתנו את הציונים מכריחה אותנו לנסות להסיק בעקיפין דרך השינויים במיקומים, וזה מקור מרבית ההיסקים השגויים.
אני מאחל רפואה שלמה לבתך.
בערך לפני 6 שנים
תודה,
אבל אני לא מבין אותך - כל מה שיש לנו הוא להסיק מסקנות מהשינויים במיקומים. נכון שאינך יכול לדעת אם המיקום של שכנך ירד עקב ירידה בציון שלו, אבל אם הוספת 10 קישורים ועלית במיקומים ואז הסרת את 10 הקישורים האלה וירדת במיקומים, נראה לי יותר מסביר שאפשר ללמוד על קשר סיבתי בין הפעולות לשינויים כשאתה עובד לאורך זמן....
בערך לפני 6 שנים
קראת אי-פעם בפורומים שמישהו מספר שהוא גם הוריד את הקישורים? - כדי לוודא את קיומו של קשר סיבתי. או שהוא חזר על אותה פעולה בעשרות תוצאות חיפוש כדי להגדיל את הסיכוי לקבל תשובה שהיא מובהקת מבחינה סטטיסטית? רק איזכור המושגים האלה עורר עלי פעם בפורום אקטיביטק קיטונות של בוז.
בערך לפני 6 שנים
לא קראתי שמישהו רשם על בדיקה כזאת בפורום - אבל מכמה הכירויות אישיות אני יודע בוודאות שאנשים עשו דברים כאלו ואחרים.
לגבי מובהקות סטטיסטית: זהו דבר שאכן מאוד קשה להוכיח בגלל ריבוי הנישות. אבל עדיין אנשים חוזרים על אותן פעולות בעשרות תוצאות ומקבלים תוצאות - זה לא מספיק בשביל להצביע על קשר סיבתי בין הפעולה לתוצאה?
אם עבדתי עד היום עם נניח 80 לקוחות ובכל אחד מהלקוחות האלו הצלחתי לצפות בתופעה שאם אני דואג לו לכמות X של קישורים מדפים בעלי נושא תוכן קרוב אז אותו לקוח עולה בדירוגים, זה לא מספיק בשביל להצביע בצורה מובהקת סטטיסטית על קשר נסיבתי שקישורים בעלי אנקור רלוונטי מדפים רלוונטיים עוזרים לשיפור משמעותי של ציון הרלוונטיות של אותו ביטוי?...
רוב המקדמים והחברות מתבססים על הבנת "קשרים נסיבתיים" כאלו שנלמדו לאורך הנסיון שלהם עם מספר גדל והולך של פרוייקטים, ומן הסתם עם ביצוע התאמות לאורך הדרך.
בערך לפני 6 שנים
ההרגשה שלי היא שההתייחסות לאנקור השתנתה. ז"א שקישורים עם אנקור: דיאטה, תזונה, ירידה במשקל וכו' יקדמו את האתר באותה מידה פחות או יותר למילות המפתח ONPAGE.
גוגל רואה הכל יותר "מלמעלה".
קישורים אלו הם עבודת SEO: דיאטה, דיאטן באזור ת"א וכו, וקישורים אלו הם יותר אמיתיים: "קראתי משהו על דיאטה", "דיאטן שולת בחיפה"וכו.
בערך לפני 6 שנים
יפה שהתחלת את זה ב"ההרגשה שלי" - זאת הגדרה מצויינת, והיחידה שאפשר להגדירה כמקובלת בהעדר ראיות מוחשיות,
בכל מקרה לדעתי אתה צודק - היום גוגל יכול להבין לבד הרבה יותר טוב במה עוסק הדף בהתבסס על פרמטרים של Onpage גם בלי דווקא שימוש באנקור שהוא Exact Match, אבל מכאן ועד להגיד שהוא לא פעיל? ועוד בגלל ההודעה הסתומה של גוגל? המרחק הוא ע-צ-ו-ם. וזאת הבעיה הנידונה פה (לפני הדיונים האחרים בתגובות...)
בערך לפני 6 שנים
טל פוסט מעניין (וסופר מצחיק), אבל אני חושב שזו טעות לנתח ציטוטים של גוגל ברמה הסמנטית כשם שזו טעות להסיק מהם מסקנות נחרצות. מה שעשית פה זה קיצוניות מהסוג השני - שללת לחלוטין.
אם אני מסתכל על הפסקה הזו שלהם ברמת המקרו אני לא יכול שלא לשאול את עצמי את השאלה המתבקשת הבאה - למה הם כתבו אותה? למה להם לרמוז שנעשה שינוי כלשהו אם הם לא מציינים מה הוא (בניגוד לשאר העדכונים באותו פוסט)? מה הם מצפים שמקדמי אתרים יעשו עם המידע הזה? הרי ברור שזה לא נכתב סתם בשביל הכיף.
כל עוד זה המצב כל האופציות על השולחן.
אני לא אומר שזה סופו של האנקול (לא יהיה נכון מצידם), אבל אני גם לא יכול לשלול שלא.
אגב, סתם בשביל הספורט - קח לדוגמא 3 שינויים גדולים (ומפתיעים) שהיו באלגוריתם הדירוג בשנים האחרונות, תחפש פוסט בבלוג של גוגל שפורסם לפני השינוי ותנסה לאתר את הניסוח שלהם לגבי השינוי שעתיד לבוא. מעניין אם יש להם פאטרן של רמיזות :)
בערך לפני 6 שנים
לא בדיוק פבל אתה טועה לגבי הפירוש שלי וטועה באופן כללי לגבי האמירה: אני לא שללתי לגמרי, אני שללתי לגמרי את האפשרות להסיק *מסקנה קונקרטית לגבי פרמטר קונקרטי* - את זה אי אפשר בשום אופן לעשות, זה מה שאני טוען פה... אני לא יוצא בהצהרה שזה לא האנקור - אני יוצא בהצהרה שזאת לא בושה להגיד "לא יודע לאיזה פרמטר הם התכוונו!" + הם בעצמם אומרים לך - אל תסיק מסקנות, אנחנו עושים שינויים כאלה כל הזמן, מה אפשר עוד להגיד יותר מזה?
ויותר מזה אני אומר: היות ומה שהם רושמים הוא כך (הפירוש שבפוסט) האם מישהו יואיל להסביר לי איך הוא מסיק משהו על פרמטר ספציפי? וטרם קיבלתי הסבר, יש לך הצעה?
בערך לפני 6 שנים
חוץ מזה למה אתה מניח שהם רוצים שמקדמי האתרים יעשו משהו עם המידע הזה? הם סה"כ רשמו לך מה הם עשו החודש, לא הנחיות עבודה לאנשי SEO.
בערך לפני 6 שנים
אבל זה בדיוק העניין, למה שיציינו משהו שאין בו שום מידע?
זה כמו שהם יגידו - "פיתחנו פיצ'ר חדש במערכת של אדוורדס, לא נגיד לכם מה הוא, רק שתדעו". זה לא יומן מחשבות של עובדי גוגל, זה צינור תקשורת לעולם וכלי להעברת מסרים. הוצאת ידיעות ועדכונים בגוגל זה לא לכתוב פוסט בבלוג ולפרסם, יש כאן אופרציה שמצריכה אישור של כמה אנשים וכל מילה נבדקת בקפידה (בדוק).
בערך לפני 6 שנים
נכון זה לא יומן מחשבות זה ChangeLlog :) וככזה - זהו כלי שבו מונים את השינויים שנעשו. ובכל מקרה אתה מתווכח עם עובדה - רשום לך בפירוש - "אנחנו עושים שינויים כאלה כל הזמן"...
ולמה אין בזה מידע? יש בזה מידע, שפרמטר כלשהו השתנה... אני בטוח שתסכים שכל הבנה מעבר לזה תהיה בגדר ניחוש..
בערך לפני 6 שנים
הבנתי אותך, מסכים.
לא, אין לי שום השערה, הסתברותית זה יכול להיות כל אחד מ- X הסיגנלים שמשפיעים על איכות הקישור.
לדעתי האישית, בלי קשר לעדכון הנוכחי של גוגל, חשיבותו של האנקור טקסט המדוייק ירד וימשיך לרדת.
בערך לפני 6 שנים
לגיטימי לגמרי ואני מסכים ומקבל את דעתך, אך להגיד שהוא לא קיים יותר - ועוד כפועל יוצא של הבנה מהפוסט הנוכחי - אי אפשר וגם לא אחראי להגיד, זה הכל.
בכלל כל הנושא הזה של הספדת פרמטרים הוא פשוט לתת במתנה את היתרון למתחרים
בערך לפני 6 שנים
למה אין לך שום השערה? הרי כתוב בפירוש: "We often use characteristics of links to help us figure out the topic of a linked page"
ולכן זה לא יכול להיות משהו כמו ציון ה-PR שאין לו כל השפעה על הרלוונטיות ה"מילולית" של הדף המקושר.
בערך לפני 6 שנים
עמנואל אני מתפלא עליך. משום שהמשפט הזה לא קשור לשינוי אלא הצהרה כללית לגבי האופן בו גוגל משתמש בקישורים, הרי אתה צריך לדעת יותר טוב מכולם - כל הרשימה הזאת של השינויים בגוגל מיועדת ללקוחות גוגל, ומקדמי האתרים אינם לקוחות של גוגל, לכן גוגל מעולם לא יצאו בהצהרה ספציפית על פרמטרים שלהם הקשורים לקישורים אלא רק בהצהרות מעורפלות בשונה לדוגמא מבוני האתרים - אליהם גוגל מכוונים הצהרות מפורטות חדשות לבקרים. הייתי לוקח ברצינות את ההצהרה שלהם שאומרת ״ העובדה שאנשים מרגישים שיש להם את הזכות להתערב בתוצאות היא באג במערכת שלנו שאנו עובדים על תיקונו״ כפי שאמר נציג של גוגל בפוסט של אהרון וול ראה קישור למעלה...
בערך לפני 6 שנים
טל, הולכים על שיא התגובות לפוסט בודד בעולם? יש כאן איזה מיליון תגובות, אני כבר לא יודע מאיפה להתחיל לקרוא... :-) מברוק
בערך לפני 6 שנים
חחחח הפוסט הזה פתח פער של כמה תגובות על השיאן הקודם :)
בערך לפני 6 שנים
קודם כל אני חייב לומר שהפוסט שלך מרתק, ועוד יותר מרתק הוא הדיון שהתפתח פה.
מצד אחד קצת מטריד לראות איך כל נפיחה שגוגל משחררת הופכת מייד לשיחת היום; מצד שני אין ברירה, כי זה לחם חוקנו במקצוע הזה.
מהדיון שהתפתח פה אני יכול להסיק רק דבר אחד: אף אחד לא יודע כלום בוודאות, כרגיל ב-SEO. אנשים יעשו ניסויים ויבדקו את נכונות הנושא הזה, ורק אז ניתן יהיה לייצר תובנות שחורגות מהשערות.
בערך לפני 6 שנים
תודה ואהבתי את ההגדרה על כל נפיחה של גוגל זה בערך מה שחשבתי :)
ואכן כנראה שכמו שרשמנו למעלה כל אחד ילמד מכל מיני תצפיות נסיבתיות הקשורות בנסיון שחו הרבה יותר מאשר ממה שהו ילמד ממידע ב changelogs של גוגל ....
בערך לפני 6 שנים
גם ניסויים שמתפרסמים בעתונים מדעיים יוקרתיים כגון Science ו-Nature, ועברו ביקרת קפדנית ביותרה נשארים שנויים במחלוקת שנים רבות.
ניסוי בתחום קידום האתרים איננו חוקר את חוקי הטבע הקבועים אלא החלטה שרירותית של אנשי גוגל, והיא עשויה להשתנות למחרת היום.
סביר מאד להניח שגם אנשי הקידום המתקדמים, הותיקים והמנוסים שיעשו ניסוי בעניין הזה, התוצאות יקפלו פרשנות שתהיה צבועה בחששות ובאינטרסים שונים ומגוונים. הרי לא מדובר בציבור אנשי מדע שחונכו לעשיית מדע אלא בעיקר בציבור של סוחרים בעבודת קידום שאינם מבחינים בין ניסוי לניסיון.
בערך לפני 6 שנים
אני דווקא מסכים עם מה שאתה אומר לכן אני אישית נזהר מלקרוא לנסיונות האלו בשם ניסויים או יותר כהסקנת מסקנות מתוך הקשרים נסיבתיים של פעולות כפי ציינו בתגובות הקודמות - וזאת כמובן בשל העדר היכולת להסיק מסקנות חד משמעיות בתחום קידום האתרים... ( אך אין מזה בשביל לגרוע מהאמור בתגובה 72)
בערך לפני 6 שנים
אחד הפוסטים היותר טובים שיצא לי לקרוא בתקופה האחרונה.
ככה זה כשגוגל מגלים טפח ומכסים טפחיים, כל אחד רוצה להראות כמה הוא חכם וכמה הוא מבין דבר מתוך דבר..
בערך לפני 6 שנים
תודה שלומי! כבר מחכים לשינויים של החודש הבא :)
בערך לפני 6 שנים
טל, איזה כיף לקרוא את זה,
הכנסת פרופורציות והורדת לי את לחץ הדם
תודה
בערך לפני 6 שנים
תודה שי, וזה היה העיקר, להכניס את הדברים לפרופורציות שניה לפני שמכניסים את הספקולציות, זה הכל :)
בערך לפני 6 שנים
טוב. אז עברו שלושה שבועות ומהן עכשיו
הפרופורציות של הספקולציות? אנחנו יודעים שלא מדובר בפרמטרים כמו ציון ה-PR וה"סמכותיות" של הדף המקשר, אבל אנחנו לא יודעים במה כן מדובר. האם זו סיבה לישון בשקט כי סתאאאם, הם רק התלוצצו? לא בשביל "קציני המודיעין" של מקצוע קידום האתרים.
בערך לפני 6 שנים
מדוע אנחנו חכמים יותר בנושא כעבור שלושה שבועות? גם היום אנחנו לא יודעים כלום לגבי "במה היו הדברים אמורים", כן PR, לא PR כן אנקור, לא אנקור - לא יודעים כלום.
דבר אחד אני כן יכול להגיד - שעברו תחת ידי עוד כמה עשרות מילים מאז בכל מיני אתרים ולא ראיתי שום הבדל מהותי בגרף ההתקדמות הרגיל...
לגבי לישון בשקט - אף פעם אי אפשר לישון בשקט בתחום הזה, גם בלי ההודעות של גוגל :)
בערך לפני 6 שנים
ולסיכום הדיון, הנה הראיה הסופית שהאנקור טקסט לא עבר שום "כיבוי" בעדכון של חודש שעבר, מכוון שגוגל רושמים שהחודש הם ביצעו בו מספר שינויים:
http://insidesearch.blogspot.com/2012/04/search-quality-highlights-50-changes.html
גם הפעם ניתן להבין בקלות מניסוח ההודעה שמדובר בשינויים שהם כבר בדקו בעבר - היינו, אי אפשר לדעת במה מדובר אלא רק להבין שזה עוד שינוי כמו כל השינויים שנעשים כל הזמן.
הידיעה השנייה:
שרק ממשיכה להמחיש לנו כמה חשובות תכונות הדפים המקושרים והמקשרים - ושהאנקור טקסט עודנו חיים וקיים ובועט :)
ידיעה מצויינת בתור התגובה ה-100 של הפוסט הזה
בערך לפני 6 שנים
בלי אנקור טקסט זה כמו קידום אתר בלי תוכן
לא הגיוני ביכלל.
בערך לפני 6 שנים
כל עוד גוגל לא החליטו לבטל אותו - אתה בהחלט צודק!
בערך לפני 6 שנים
לא שאלנו פה האם אתה יכול להסתדר בלי טקסט עוגן.
שאלנו אם גוגל יכול להסתדר בלי טקסט עוגן והוא שולח לנו רמזים שכן.
בערך לפני 6 שנים
הוא לא באמת שלח שום רמז רק פרסם את ההודעות הרגילות שלו על השינויים הרגילים שהוא עושה בפרמטרים שלו שאין לנו מושג מה הם.
בערך לפני 6 שנים
אין לנו מושג מה הם אבל אפשר לנסות:
מה הם למשל: methods of anchor processing?
בערך לפני 6 שנים
אין לי מושג קלוש מה זה אומר, לכן אני לא מבין איך זה רומז לי על משהו?
זה יכול להגיד לפחות אלף דברים - החל משינוי בעונשים של הגזמה על אנקור טקסט מדוייק המשך משינוי השקלול של האנקור בציון וכלה בשלכת Synonymous של האנקור על ציון הרלוונטיות של הדף, או שבכלל מדובר רק על אנקורים של קישורים פנימיים, וכמובן שאתה יכול להוסיף לרשימה כל דבר שעולה בדמיונך.
מה שבטוח הוא - שזה לא רומז לנו שהם יודעים להסתדר בלעדיו.
בערך לפני 5 שנים
אחלה פוסט בהחלט עוזר להבין כיצד עובד המנגנון המפלצתי של גוגל