כלים לקידום אתרים, כל הטכנולוגיות וחידושי האוטומציה
איפה מוצאים תוכן איכותי?! (ואיפה לא)
טוב כותב קרוב משכן רחוק – אוי כמה דם יזע ודמעות שפכתי על הנושא הזה, אם יש תחום אחד שאני יכול להגיד שהוא יותר מסובך לי מתחום הקישורים בשנת 2012 הוא תחום התוכן, אין דבר שאני מתקשה יותר מאשר למצוא כותבי תוכן איכותי – כאשר ההגדרה שלי לתוכן איכותי היא: תוכן שהייתי מוכן לפרסם אצלי באתרים \ בלוגים שלי, לא של לקוח שאתם לא שמים עליו, אלא ממש בנכסים אמיתיים וחשובים שהגולשים בהם מעניינים אותי (בהנחה שאין לי כוונה\זמן\יכולת\רצון לכתוב את התוכן הזה בעצמי) ואני לא מדבר פה על כתיבת תוכן שיווקי שממיר עבור דפי נחיתה ואתרי מכירות למיניהם – שזה נושא אחר בפני עצמו, אלא על תכנים מעניינים, מחדשים ואמיתיים, שאני מוכן לשלם עליהם כמה שצריך, רק שיהיו כאלו.
אך גם העובדה הזאת שאני מוכן לשלם אם צריך לא ממש עזרה לי, אם יש לקח אחד ויחיד שלמדתי בכל שנות עיסוקי בתחום האינטרנט והאתרים הוא:
אין כמעט כזה דבר תוכן איכותי ומקורי ממישהו שלא מבין ספציפית בתחום עליו הוא כותב! (שימו לב שתרגום לא נחשב פה, נדבר עליו ספציפית)
עשיתי אינסוף נסיונות, עברתי אינספור כותבים, ומה שהייתי רוצה לשתף בפוסט הזה הוא בממצאים שלי לגבי מקורות תוכן, מה הם הטובים שמצאתי ומה הם הכשלונות שמהם אני משתדל להזהר, ונקווה שכולנו נשכיל…
בחיפושי אחרי הגביע הקדוש של התוכן האיכותי (ואני לא מדבר על תוכן איכותי בגלל גוגל – אלא על נושאים שבאמת קרובים לליבי ואני רוצה לכתוב עליהם מידע שימושי) 99.999999% מכותבי התכנים בהם נתקלתי היו מהסוגים הבאים:
הילד הקטן – גילו נע בין 14 – 17 , יש לו כמה גיגים בכרסאות הישראליות של פייבר מטרתו היא בעיקר להעסיק את עצו בשעות של אחרי ביה"ס וגם לעשות כמה שקלים על הדרך, רק מה, הוא עדיין לא יודע עברית בצורה מושלמת וגם מסיבות יומהולדת של החברים וכל מיני דברים בסגנון מפריעים לו באמצע, אז נכון שהיתרון הוא מחירים זולים, אבל תצטרכו נס כדי לראות למעשה את המאמרים אצלכם ביד וגם אם תראו אותם – סביר להניח שהם לא יהיו כאלו שאפילו יעברו אישור באתרי המאמרים בישראל, שעם מצב אתרי המאמרים – זאת תעודת עניות רצינית.
הספינר – כשמו כן הוא, ההבנה העיקרית שלו היא בתחום ה-Synonymous, הוא יקדיש שעות רבות כדי להכין את המאמר שלכם לספין ואז בלחיצה אחת ייצר ממנו 40 עותקים שעוברים CopyScape, אז נכון שזה עדיין עובד היום יופי בישראל ובעוד כמה נישות בעולם, אבל צריך לזכור שיכולת זיהוי ה-synonymousים של גוגל כבר מזמן הרבה יותר טובה משל כל הספינרים שקיימים היום בשוק, אז מי ש-22 עדכוני פנדה לא שכנעו אותו, עדיין מוזמן לקחת את הסיכון עם סוג זה – שהמאמרים שהוא מייצר, גם אם יהיו קריאים לעין הלא ממוקדת, בטוח לא יהיו איכותים – ועם כל זה אין לי בעיה, רק שיש כאלו שלא יספרו לכם את זה לפני שהם יספקו לכם את המאמרים, וזה כבר מעצבן, בעיקר אחרי שהציגו את עצמם ככותבים איכותיים.
המעתיקן – הוא פשוט גרסה אנושית של הספינר, ייקח כמה מאמרים, יחבר כמה משפטים מתוכם ואת השאר ישלים עם כמה מילים נרדפות, והנה לכם מאמר מקצועי לשיטתו, רק מה, כאשר תקחו פסקה מתוך המאמר ותחפשו אותה בגוגל – תקבלו עוד 20 תוצאות שגוגל זיהה כ"מאוד דומות", שלא לדבר על כך שאין לכם מה לחלום אפילו על "ערך מוסף" במאמרים כאלו, זה כמובן תוכן שיהיה מספק עבור פרסום באתרי לווין ואתרי מאמרים למי שירצה, אם המחיר יהיה נמוך בהתאם.
הזה שלא מקשיב להוראות – אמרתם לו לכתוב על נושא מסויים וצרפתם לו 3 דוגמאות בעברית ועוד 3 באנגלית לסוג המאמר שאתם רוצים, כתבתם לו לחלק לפסקאות ואפילו ציינתם מה אתם רוצים בתור ה-H2 של המאמר, ומה שקיבלתם ממנו בתמורה הוא מאמר על נושא אחר עם מילים דומות, באורך שלא ביקשתם, עם פי 6 מילות מפתח ממה שהייתם מוכנים לפרסם עוד בשנת 2005, וכשתבקשו לעשות Revision על המאמרים כי הם לא קשורים לכלום – הוא ייעלב, יגיד שאין לו זמן ואפילו יהיה מוכן להשאיר לכם אותם בחינם כשהוא ייעלם, מה שלא יועיל במיוחד שכן המאמרים יהיו די חסרי שימוש ורשתות הבלוגים בשקל כבר לא עובדות טוב היום.
הזבלן – מרוב מאמרים שהוא כתב לקידום, הוא פשוט שכח איך כותבים תוכן אמיתי שמיועד לאנשים, בעיות מצויות בתוכן של כותב כזה הן: הדגשת מילים שלא לצורך, דחיסת מילות מפתח מבלי שביקשתם, הקפדה על אחוזים של מילות מפתח עם כל מיני סימני פיסוק שאמורים לסייע לגוגל להבין לאיזה מילות מפתח בדיוק התכוונתם ואורך מאמרים של 350 מילה כי זה מה שלימדו בקורס קידום, אני מניח שיהיה מספיק טוב כדי לפרסם באתרים מסויימים עבור קישורי FFA , אך כמובן שלא יהיה מתאים עבור תוכן לאתר אמיתי.
הגוגל Translator – עם תרגום מאמרים, אין לי בעיה בכלל כפי שנציין בחלק השני, אבל עם מישהו שלא יודע לתרגם ומנסה לתרגם על גבכם בצורה אוטומטית, יש לי בעיה גדולה, תוכן שמגיע מכותב כזה מגיע בד"כ בעלויות של תוכן מתורגם שהן גבוהות, אך התוכן עצמו לא יהיה קריא – ולא שמיש אפילו בהשוואה לתוכן שמיוצר אוטומטית עם תוכנה, מה שלא משאיר אותו עם שום שימוש – והייתי מופתע שאכן יש אנשים המציגים את עצמם ככותבים ששולחים כזה תוכן, מצער מאוד.
האיכותי Wannabe – ההוא שחושב שבגלל שיש לו תואר ראשון במשהו לא קשור בכלל או שהוא ממותג מסיבות כאלו או אחרות תמיד יטען הוא יודע לעשות אחלה מחקר על התחום שלנו וגם יגבה מחירים גבוהים בהתאם, ייתכן שהוא אף מבין בכמה תחומים ושיש לו יכולות מחקר טובות יותר מהממוצע – אבל תוכן אמיתי שאמור להיות מפורסם באתר אמיתי בטוח לא תראו ממנו, ברוב המקרים הגדרת המחקר המקדים תהיה שכתוב של פסקה או שתיים מויקיפדיה כדי להראות מקצועי במקרה הרע או שכתוב של כמה פסקאות מתוך כמה מאמרים מקצועיים בתחום, יכול להיות לא רע לכתיבת Reviews וכדומה אך כמובן לא עבור תוכן שבאמת יכול לחדש משהו לקורא המבין.
כותב המאמרים באתרי המאמרים – באופן מוזר הוא מזכיר הרבה פעמים את המושג "תוכן איכותי" אבל כשתבקשו לראות דוגמאות, מה שתראו בעיקר זה מאמרים שלו מתוך פרופיל הכותב שלו באתרי המאמרים, לעיתים זה יהיה כשרון מבוזבז ולעיתים מישהו שמעריך את כתיבתו קצת יותר מידי – אין בעיה עם סוג זה כאשר מדובר בנושא כללי או כשצריך מאמרים למטרת קישורים, אבל עבור תוכן איכותי, מקצועי וממוקד שאמור להיות מפורסם באתרים אמיתיים – זה כנראה לא יספיק.
ה-WTF ?! – הזה שאחרי שקראתם את המאמרים הראשונים שהוא שלח לכם, הדבר היחיד שיכלתם להגיד לעצמכם הוא WTF?! אין לי מה לומר יותר מזה על סוג זה, אני בטוח שחלקכם מבינים טוב למה אני מתכוון.
מקורות תוכן שאפשר לעשות איתם משהו:
טוב אחרי שהבנו היכן לא נמצא תוכן איכותי שנסכים לפרסם באתרים האמיתיים והיותר חשובים שלנו, נאמר עכשיו היכן כן נוכל אולי למצוא כותבים כאלו שיסייעו לנו להביט בגאווה על התוכן האיכותי שרכשנו שיעשה לקוראים שלנו Happy Happy Joy Joy:
אתרי הפרילאנסרים – אמנם זהו הפתרון הגרוע ביותר מכל הפתרונות שאציע פה, אך לפעמים, עם מאמץ לא מועט ויכולות סינון מתקדמות – תוכלו למצוא שם כותבים איכותיים שמבינים דווקא בנושאים בהם אתם צריכים (כנראה שזה לא יקרה בישראל) היחס יהיה בערך אחד ל-100 במקרה הטוב כך שתחשבו טוב עד כמה הפרוייקט הספציפי הזה חשוב עבורכם…
פורומים \ קהילות – צריכים תוכן על דגים? אל תכנסו לפורום של מקדמי אתרים ותבקשו כותב תוכן על דגים, הכנסו לפורום של דגים וחפשו שם כותבי תוכן עבור התחום שלכם, ההצלחה מובטחת, שכן יהיה מדובר באנשים עם תשוקה לתחום בו הם גם מבינים.
קבוצות פייסבוק רלוונטיות – אותו דבר כמו עם הפורומים – אין יותר קל מלהצטרף לקבוצות רלוונטיות לתחום שלכם ופשוט לשאול מי שם מעוניין להרוויח קצת כסף על ידי כתיבה על הנושא שהוא אוהב, מנסיון רב בנושא, אפשר להשיג בצורה כזאת תוכן איכותי בצורה לא רגילה מכוון שמדובר בכותבים עם תשוקה לתחום עליו הם כותבים.
תרגום משפות אחרות – לדעתי הדרך הקלה ביותר להשיג תוכן מצויין שראוי לפרסום באתר, אם כי לא בהכרח הפתרון הכי זול, פשוט לחפש בחו"ל את המאמרים שנראים לכם הכי טובים בנושא ושהכי מתאימים לאתר שלכם, ולשלוח אותם למתרגם טוב (שגם לא הכי קל בעולם למצוא) אבל אם כן מצאתם – מובטח שאחרי תיקונים מזעריים, יהיה לכם תוכן מהשורה הראשונה, החסרון, בתחומים רבים בהם הגולשים מעודכנים במה שכתוב בחו"ל, זה חסר תועלת, מתאים בעיקר לתחומים בהם אין מספיק מידע מקצועי בארץ או להיפך.
נותני שירות של פוסטים אורחים – כן, אם עדיין לא שמתם לב, אותם החברה ההודים שאתם מעסיקים בכתיבה והפצה של Guest Posting יודעים לכתוב תוכן ממש לא רע, ובשל הנסיון הרב שהם צברו בנישה שלכם, הם גם בד"כ יודעים לכתוב עליה תוכן לא רע בכלל (שהרי הוא בד"כ מפורסם בבלוגים של אחרים), לכן מהם ניתן להשיג בד"כ במחירים סבירים למדי מאמרים לא רעים בכלל שאפילו ראויים לרוב הבלוגים המקצועיים ואתרים.
מאגרים של פוסטים אורחים (כמו Myblogguest או PostJoint וכדומה) – אם כי לא המאמרים הכי טובים בעולם, ונכון שגם תצטרכו להוציא קישור החוצה בתמורה, אך לפעמים כשנתקעים עם תוכן וממש רוצים להחיות איזה בלוג זנוח (ועוד בחינם!) מדובר במקור כמעט בלתי נדלה עבור פוסטים בכל התחומים, כל מה שצריך לעשות הוא לבקש.
לוחות מודעות של אוניברסיטאות \ בתי ספר מקצועיים – אם מחפשים תוכן על נושא מקצועי מסויים (נניח – תחום מסויים של עריכת דין, רפואה וכדומה) איזה מקום יכול להיות יותר טוב כדי למצוא אותו מאשר האתרים \ פורומים \ לוחות המודעות (האינטרנטיים כמובן – לאף אחד אין באמת כוח ללכת עד למקום עצמו בשביל מאמרים) של אוניברסיטאות, מכללות או בלי הספר המקצועיים – מנסיוני, רמת התוכן שאפשר למצוא שם אצל הסטודנטים שישמח להרוויח עוד כמה שקלים די מכובדים ודי בקלות, תהיה מאוד גבוהה – מבלי להזכיר את העובדה שלפעמים תקבלו עבודות, מחקרים, סמינריונים ושאר פנינים מושקעות מהאקדמיה אותם תוכלו לפרסם באתרכם עם קרדיט מן הסתם ולתועלת שני הצדדים.
פרופילי LinkedIn של כותבים באתרים הגדולים – הדרך הזאת היא סוד מקצועי אז אל תספרו שגיליתי אותה, רוצים תוכן באמת מעולה מהרמה הגבוהה ביותר שאפשר לחשוב עליה? הכנסו לאתרים הנחשבים ביותר בעולם, מיצאו שם את הכותבים שכותבים על הנושאים שמעניינים אתכם, ופשוט הריצו חיפוש בגוגל על שם הכותב + Linkedin , שם שילחו לו הודעה פרטית עם הסבר על העסק שלכם והעובדה שאתם מעוניינים לרכוש ממנו תוכן כי הוא כזה כותב מעולה בלה בלה בלה… לא חושבים שזה יעבוד? תחשבו שוב, העניין נוסה לא פעם עם קרוב ל-100% הצלחה, אך אל תצפו למחירים זולים שינועו עד 150$ ומעלה אפילו למאמר, חוץ מזה, יכולים לחשוב על עוד יתרונות ליצירת קשרים עם כותבים באתרים הגדולים…? , אני כן.
אגב, זה נכון גם לגבי ישראל וגם לגבי חו"ל.
יצירת דפי Write For Us באתרים שלנו – עם הטרנד הכל-כך שוטף של פוסטים אורחים, זאת בהחלט דרך מעולה לתפוס לעצמכם כותבים, אם כי 98% מהם יהיו זבל מוחלט, עדיין יהיו 2% שיספקו לכם מאמרים שלא היו מביישים אף אחד – ויש לא מעט בלוגים שחיים על השיטה הזאת, פשוט הוסיפו דף שכותרתו היא Write For us או חילוף המילים בעברית או משהו בסגנון אחר כמו Guest Post וכדומה – ותהיו בטוחים שהדף יעלה באחד ממליוני החיפושים של מחפשי הפוטפרינטס של פוסטים אורחים, כל מה שנותר הוא פשוט לסנן את המאמרים הלא רצויים (ויהיו הרבה כאלו) ולשמור את אלו שכן רוצים.
לסיכום
אני רק מקווה שהמאמר הזה יסייע לכל מי שהתקשה כמוני עד היום בהשגת תוכן איכותי לאתרים שלו, אני יודע וחוויתי לא מעט עד כמה המשימה הזאת היא לא קלה בכלל ולכן עלה דעתי לפרוק את תסכולי על פוסט בנושא, והעיקר שנוכל גם לסגור את הפינה הזאת ולדעת שיש לנו לא רק קישורים טובים כשאנחנו רוצים אלא שיש לנו אל מי לפנות כשאנחנו רוצים לבנות את עמוד תווך החזק ביותר של האתר שלנו – התוכן שלו.
יש לכם עוד רעיונות כיצד ניתן להשיג תוכן איכותי ביעילות? נהיה יותר משמחים לשמוע בתגובות!
אולי יעניינו אתכם גם:
שתפו אותנו בפייסבוק גוגל ובטוויטר!
הדפס פוסט | פוסט זה נכתב על ידי טל פריהר ב 11 בדצמבר 2012 בשעה 9:22, ונמצא בקטגוריה כללי, תוכן. עקוב אחר התגובות לפוסט בעזרת RSS 2.0. אתה יכול להשאיר תגובה או טראקבק מהאתר שלך. |
בערך לפני 6 שנים
חח
אתה אוכל סרטים קשים בעניין של התוכן
:)
תעשה ספין של תוכן איכותי מאנגלית לעברית, תעביר דרך טרנסלייט והופ, אתה מסודר
לפחות לשנה הקרובה
:)
בערך לפני 6 שנים
חחחחח זאת בדיוק ההגדרה של התוכן הכי זבל בעולם שלא הייתי נותן לו להתקרב לאתר אמיתי מ-10 קילומטר, רשמתי סעיף בדיוק על זה! :)
בערך לפני 6 שנים
ברור שלא מכניסים זבל כזה לאתר ראשי - כי זה לא ממיר בעיקר:)
אבל, אני יכול להגיד לך שאם תקים אתר, תפוצץ אותו בתוכן כל עמוד 5k מילה מוספן + מתורגם ("מטרונסלייט") אז אתה תראה מיקומים לא רעים, בעיקר בגלל כמות התוכן וLSI
מה דעתך על ניסוי: 2 דומיינים חדשים, אחד עם תוכן מעפן מופסן ומתורגם אבל כל עמוד לפחות 5K מילה
והשני- תוכן סבבה ורגיל, כרגיל - 300 / 500 מילה
בלי קישורים,
תחום לא תחרותי
מיקומים אחרי חודש
מה דעתך?
בערך לפני 6 שנים
כל האמור פה מדובר על אתרים ראשיים - לאתרי לוויין \ זבל \ ניסוי התוכן לא באמת משנה ואין טעם להקדיש להם פוסט או להתאמץ בהשגת תוכן עבורם :)
ועשיתי את הניסוי הזה לא פעם בעבר - עם WP-ROBOT ו SNOWBALL וכדומה - האתרים תופסים קצת לונג טיילים ובד"כ נעלמים בפנדה אח"כ , לפעמים הם חוזרים ואז שוב נעלמים וחוזר חלילה
* באופן כללי אם מדובר בנישה לא תחרותית , לא משנה מה תשים אז תעלה - גוגל גם מכיר בעניין האינפלציה של התוכן
בערך לפני 6 שנים
אחלה מאמר.
אני רוצה להמליץ על חברה נוספת שניתן להשיג שם תוכן איכותי בשם- http://www.contentfacilitator.com
שם ניתן לבחור בעצמך תוכן שאחרים כתבו לאתר שלך (ייחודי ולא ייחודי). כמובן שהבעיה היא שכותב המאמר ישים קישור שלו במאמר ולך אין אפשרות לשנות אותו. אבל אם זה לא מפריע לך, זו אחלה דרך חינמית להשיג תוכן איכותי. אני משתמש בה כבר תקופה ולכן יכול להמליץ.
בערך לפני 6 שנים
תודה אורי!
קודם אציין שהאנקור שהשתמשת בו בתור השם היה זוועתי ונאלצתי לשנותו :)
לגבי מאגרים של פוסטים אורחים - ציינתי לגבי זה סעיף בפוסט, אבל תודה על תוספת המקור הנוסף
בערך לפני 6 שנים
הבעייה המרכזית הינה שהשוק של כתיבת תוכן (וביחוד מאמרי SEO די נהרס, חלק מכותבי התוכן מוכנים לקבל 30 ש"ח לעמוד, הם גוררים את השוק למחירים מצחיקים ומכאן ....
חג אורים שמח לטל ולכל החברים
בערך לפני 6 שנים
כן אבל מי דיבר על מאמרי SEO?! כתבתי שגם כאשר אני מוכן לשלם מאות שקלים למאמר אני לא מצליח למצוא משהו טוב! (למעט במקורות המצויינים) - ויותר מזה, שכמעט לא ניתן למצוא תוכן טוב - ומסיבות הגיוניות מאוד - זה מאוד קשה להוציא כזה דבר בתחומים מקצועיים.
בערך לפני 6 שנים
פוסט מצויין כרגיל:)
2 נקודות שהייתי רוצה להתעכב עליהן:
- אמרת שרשתות בלוגים עם תוכן מוספן לא עובדות, התכוונת שברגע זה הן לא עובדות, או שאתה לא משתמש בהן כי לדעתך בעתיד הן יגרמו לצרות? אני שואל כי השתמשתי ברשת חצי פרטית(סביר להניח שאתה מכיר אותה) עם תוכן מוספן, לפני פחות מחודש על אתר בנישה תחרותית ביותר בתחום הGambling בבריטניה והאתר עלה מכלום לעמוד 2, וזה עקבי עם ניסיון שיש לי בעבודה עם עוד אתרים בנישות בכל רמות התחרות.
* גילוי נאות: כל הלינקים היום מPR גבוהה, מ2 וצפונה.
- אמרת שפנדה יודע "לעלות" על ספין, רציתי לדעת אם זה משהו שנתקלת בו או שאתה מעריך? מעולם לא השתמשתי בספין בתוך ה-Money site, אבל כל הלינקים שלי מTier 1 ומטה הם מוספנים, לא יצא לי להתקל בבעיות עד היום.
בערך לפני 6 שנים
איפה רשמתי כזה דבר?
רשמתי "ורשתות הבלוגים בשקל כבר לא עובדות טוב היום" - פרש את זה לאיזה כוון שאתה רוצה, גם אם זה עובד לך במקרים מסויימים :)
-גם את זה יצא לי להתקל בזה יותר מ-100 פעמים, ויצא לי גם להתקל ב-100 פעמים שזה לא קרה, כל אחד ושיקולי הסיכון שלו.
שים לב שכל המאמר פה מדבר על תוכן לאתרים אמיתיים - ככה שאל תסיק מזה משיטות העבודה שלך על אתרי התמיכה שלך וכו', זה עניין לפוסט אחר...
בערך לפני 6 שנים
תודה על התגובה טל:)
מה עם איזה פוסט שמדבר על איך לעשות סופר ספין? אני מצפה לאחד כזה בקוצר רוח.
בערך לפני 6 שנים
בכיף :)
ספינים מעולם לא היו שיטת העבודה המועדפת עלי - גם לפני פנדה (בלי קשר לשאלה אם זה עובד או לא) לכן אני לא בטוח שיהיה לי בקרוב פוסט כזה...
בערך לפני 6 שנים
אז אתה מוביל אותי לשאלה המתבקשת - מה בכל זאת אתה שם על הלווינים שלך?
בערך לפני 6 שנים
הי טל,
כרגיל - סחתיין על היכולת לגרום לנו להתחבר (בעיקר דרך הבעיות המשותפות)
:-)
בערך לפני 6 שנים
תודה,
עכשיו, יש עוד פתרונות שאנחנו יכולים לשתף לבעיות האלו? :)
בערך לפני 6 שנים
אחלה רעיונות linkdin והפורומים,
פניה לחברים בפורומים היא דרך מעולה, אם יש לך אתר יעד איכות, אפשר להשיג כותבים ככה בחינם (מקסימום קישור לאיזה פייסבוק או אתר/בלוג לא מזיק).
אופיר, אני לא מאמין שאתה/מישהו משתמש בטרנסלייט , הרי אי אפשר אפילו להבין את התוצאה הסופית שלו
פתיחת עמוד כתוב עבורנו - הוא לינק בייטינג לכל הכותבים של אסיה, טרם נפגשתי במישהו שבאמת יכול לספק תוכן.
בערך לפני 6 שנים
נו הרעיון של הלינק בייט לכותבים של אסיה הוא הרעיון, אני דווקא נתקלתי במקרה לא אחד ולא שניים שיצא מזה תוכן טוב מאוד אפילו! וגם לפי הזמנה - וגם בחינם :)
בערך לפני 6 שנים
מה שיצא לי לקבל לתוך העמוד כתוב לנו הוא פשוט תת רמה שלא תאמן, מספיק לקרוא את 4 המילים הראשונות כדי לסגור את זה...
עוד מפריע לי קצת מצפונית שאני בועט באיזה מסכן ממדינת עולם שלישי שמקבל גרוש וחצי פר פרסום פוסט.
עולם מעפאן...
בערך לפני 6 שנים
מה אתה מדבר? ההודים שכותבים את הפוסטים האורחים זה המליונרים החדשים של עולם הקידום :)
ואני עדיין לא הייתי סוגר את האופציה הזאת - כאמור, יצא לי כבר לקבל תכנים טובים שאשכרה פורסמו באתר ,
ויותר מזה - יצא לי למצוא בעזרת זה ספקים טובים של פוסטים אורחים, שזה הרבה יותר חשוב
בערך לפני 6 שנים
ספקים טובים של פוסטים אורחים - בזה אתה צודק 100%!
אני עובד בנפחים אישיים קטנים משלך , אבל בהחלט כל אחד שפונה אלי אני שומר אותו אצלי.
אני מניח שאלו חבר'ה שעובדים עבור איזו חברה שבטח לוקחת איזה 50$ לפוסט (או X$) ומוכנים לעשות את אותו הדבר (סך הכל את השיטות ואת DB האתרים הם בונים בעצמם) בצורה פרטית בחצי מחיר (לפני מיקוח)...
בערך לפני 6 שנים
אני אפילו ארחיב ואומר שבצורה הזאת מצאתי את הספקים הכי טובים שאני עובד איתם היום - וגם הכי זולים :)
בערך לפני 6 שנים
היי טל,
נושא בעייתי בהחלט.
תכלס שורה תחתונה יש לך כותב תוכן טוב בתחום הבריאות?
לי אין ספק שכותב תוכן טוב צריך להתמצא בתחום שעליו הוא כותב.
אולי הפתרון הוא בשילוב של איש מקצוע שיכתוב כתבה ראשונית וכותב תוכן טוב שישכתב אותה?
בערך לפני 6 שנים
בתחום הבריאות בו יצא לי לעסוק מספר פעמים - בד"כ הייתי מתרגם מאמרים מחו"ל, יש הרבה דברים שאפשר להביא משם שממש עדיין "לא הגיעו לארץ" - ואמנם תלוי באיזה תחום, אבל בבריאות יצא לי לא פעם לקבל עבודות של סטודנטים שהיו לא רעות בכלל כפרסומים (תלוי כמובן לאיזה נושא הן מתאימות)
בערך לפני 6 שנים
כרגיל, הפוסט מצוין
אבל בשורה התחתונה תחום התיבה מתחלק ל-2 :
כאלה שיודעים לכתוב יפה אבל לא באמת מבינים על מה הם כותבים.
וכאלה פריקים מקצועים שמכירים מצוין את הנושא אבל לא יודעים לכתוב.
אם אין ברירה ולא מוצאים משהו באמצע... עדיף הסוג השני.
ואגב, מורים (בחט"ב ותיכון) הם כותבי מאמרים מעולים.
יש להם ידע נרחב במגוון תחומים, וידע טוב בעריכת מאמרים.
בערך לפני 6 שנים
היי חני תודה!
ונכון - אפשר להוסיף גם את אופציית המורים, בהחלט רעיון לא רע.
ואני יודע בוודאות שיש גם פריקים מקצועיים שיודעים לכתוב יפה - זה כל היופי, והם אלו שצריך בד"כ כדי להוציא משהו טוב :)
בערך לפני 6 שנים
ראשית דבר, טל, אתה רגיל תותח. נהנה לקרוא את הפוסטים המושקעים שלך.
שנית, והרשו לי להסיט את הדיון קצת - מאז ומתמיד תוכן היה ה"מלך", ושום דבר לא השתנה תחת השמש. השאלה שלי היא האם עדיין קישורים מאתרי מאמרים מועילים במשהו או שזה כבר לא. חברות מובילות בארץ עדיין משתמשות באסטרטגיה זו.
האם אתם עדיין משתמשים באתרי מאמרים בעובדתכם?
הלכתי לאיבוד בעניין, עזרו לי בבקשה.
תודה,
אמיר
בערך לפני 6 שנים
היי אמיר,
על נושא ה- "אתרי המאמרים" יש אינספור דיונים בפורומים השונים, אני לא רואה סיבה לפתוח פה שוב את הנושא מכוון שלא נראה לי שאנחנו יכולים לאמר משהו שלא נאמר עדיין לטוב או לרע -
עצתי היא, שלב אותם בעבודה על כמה פרוייקטים ותוכל להחליט די מהר אם תרומתם לעבודה השוטפת מצדיקה את ההשקעה
בערך לפני 6 שנים
טל - גילגלת אותי מצחוק.
עשית לי ריפרש חזק לכל מה שאכלתי בעבר...
עד עכשיו אני עם חיוך
היה שווה.
:)
בערך לפני 6 שנים
תודה דן , שמח שזה שעשע אותך, זה אפילו יותר חשוב לי מאשר לשמוע שהמידע בו היה מועיל :)
בערך לפני 6 שנים
גם המידע היה מועיל - כמובן, זה עושה סדר בראש.
אבל אני עדיין עם חיוך ועברו כבר כמה שעות.
:)
תודה
בערך לפני 6 שנים
אם ככה הרווחתי משני הכוונים... :)
בערך לפני 6 שנים
הי טל,
מאמר טוב אבל גם מתריס יתר על המידה ואף מעט מכליל.
מסכים אתך שיש ערימות של תכני זבל ולצערי גם כותבי זבל..
הבעיה נובעת (ואני חוזר פה על קצת מדבריהם של חבריי) משני הצדדים - בראש ובראשונה ישנו זילות בלתי נתפס בנושאי כתיבת תוכן. אני בתחום לא מהיום ומקודם בלא מעט ביטויים רלוונטיים בזירת כותבי התוכן ועדיין מרבית הפניות שאני מקבל פשוט שערורייתיות.. תוסיף לזה את העובדה שמדובר באחד המקצועות שהכי קל להיכנס ולעשות אותם (כל בן אדם, עם תואר או בלי תואר, אמא או ילד בן 14 כפי שאמרת) יכולים להצטרף לתעשייה ולהציע את מרכולתם במחירים מגוחכים..
וכפי שקורה בכל תעשייה ברגע שההיצע גדול מהביקוש כך נהיה זילות בתחום וכל לקוח אומר לי שהציעו לו כתיבת מאמר ב- 20 ש"ח וכדומה..
ובשיא הרצינות, לאיזה איכות אנשים מצפים כשהם משלמים 20 ש"ח למאמר..
יכול להגיד לך שאלו שהסכימו לשלם קיבלו (לפחות ממני) תוצרת מצוינת.
הצד השני הוא אותם ספינרים שהורסים את הרשת (לא מזמן אפילו אחד מהם הופיע באחד מהכנסים של המקדמי אתרים בארץ והציג את התוכנה המהפכנית שלו)...
כפי שאמרת אם על הלקוחות זה עובד, בסופו של דבר על גוגל פנדה בגרסת שלושים ומשהו זה לא יעבוד.
בערך לפני 6 שנים
היי אנידור , קודם כל תודה.
דבר שני לא הייתה פה כוונת התרסה אלא שיתוף בנסיון האישי המאוד מתסתכל וארוך טווח שלי בנושא התכנים הרציניים (עם תכנים לקידום אין בעיה) עם נימה הומוריסטית :)
לגבי השאר אתה צודק לגמרי (זילות המקצוע \ ספינרים וכו') - אבל שים לב לבעיה, גם כשמוכנים לשלם "כמה שצריך" די קשה להשיג תוכן טוב באמת - וזה גם לגיטימי לגמרי - אם מישהו מצפה לקבל תוכן טוב שראוי לפרסום באתר אמיתי תמורת 20 ש"ח הוא פשוט חי בלה לה לנד.
עבור תוכן טוב אמיתי צריך
א) לשלם בהתאם
ב) ב-99% מהמקרים - למצוא כותב שעוסק בתחום עליו מעוניינים לכתוב
בערך לפני 6 שנים
בהחלט יכול להסכים אתך בנוגע לניסיון הקלוקל..
גם אני שכותב תכנים בעצמי ובנוסף גם מעסיק כותבי תוכן שונים נתקל ברמות שונות ובעייתיות לעתים..
עם זאת, אל תאמר נואש, אפשר גם למצוא רמה נאותה ומספקת במחירים סבירים :)
בערך לפני 6 שנים
אכן כן - כמו לדוגמא באחת הדרכים שציינתי למעלה , אלו השיטות העיקריות שלי להשיג תוכן רציני שאיני יכול לכתוב בעצמי...
* אגב בהזדמנות זאת - אם יש פה כותבי תוכן מקצועיים שכתבו עבור אתרים אמיתיים \ פורטלים - אשמח אם יצרו קשר
בערך לפני 6 שנים
אתה מוזמן לנסות אותי בהזדמנות :)
בערך לפני 6 שנים
אשמח , רשמתי לעצמי :)
בערך לפני 6 שנים
גם המלצות של חברים עובדות, נדמה לי... :).
בערך לפני 6 שנים
נכון!
אגב - שיר , אני יכול להעיד שאיתך הייתה לי התנסות מהיותר טובות של כתיבה \ תרגום תוכן בצורה איכותית, הצטערתי מאוד שלא היית זמינה לפרוייקטים נוספים :)
בערך לפני 6 שנים
כמה צחקתי שקראתי מה שכתבת על "הילד הקטן". במיוחד ששילבת שגיאות בהשראת הפרסונה: בכרסאות, עצו, יומהולדת.
חוץ מזה, פוסט מעולה ובא לי בזמן :)
חג חנוכה שמח.
בערך לפני 6 שנים
חחחחחח נראה לי שאלו טעויות הקלדה אמיתיות שעשיתי , אבל בגלל שהבנת את זה ככה אני מתכוון להשאיר אותן עכשיו :)
בערך לפני 6 שנים
חחח... לרגע חשבתי שהטעויות היו בכוונה. חחח.. ועכשיו ברצינות: מאמר מעניין, נהנתי לקרוא... לדעתי קשה למצוא תוכן טוב כי על תוכן טוב צריך לעבוד שבוע, ומי מוכן לשלם שכר של שבוע לכותב על כתיבת מאמר? לגבי הפוסט שלך רציתי לומר שעבודות שנעשות במסגרת האוניברסיטה הן לפי מיטב ידיעתי רכושה של האוניברסיטה ואסור לפרסם אותן מבלי לקבל רשות מהאוניברסיטה. ולגבי תרגום חומרים משפות זרות, זה גם משהו שאסור לעשות מבלי לקבל רשות מבעל הזכויות על החומר.
הנקודות הללו לא צויינו בצורה ברורה בפוסט שלך.
בהצלחה בהמשך.
:-)
בערך לפני 6 שנים
חחח לא אבל אני משאיר את הטעויות מכוון שאני רואה שהן הוסיפו אופי לפסקה :)
- לגבי אוניברסיטאות , מה פתאום? אם הסטודנט שכתב את העבודה נותן לך את העבודה אני מתקשה להאמין שיש לאוניברסיטה זכויות על האמור.
- לגבי תרגום, נכון, יש לקבל את הזכויות , או יותר טוב - לשנות את הכתוב מספיק כדי שלא יהיה ברור שזה תרגום :)
בערך לפני 6 שנים
יצא לי לדבר על הנושא הזה עם ידידה, לא מזמן, והיא אמרה לי שאסור לפרסם עבודות שנעשו במסגרת האוניברסיטה. העבודות נחשבות לרכוש האוניברסיטה והאוניברסיטה היא זו שיכולה להשתמש בהן כרצונה. ככה היא אמרה לי. לא בדקתי את זה. גם אני קצת הופתעתי לשמוע את זה.
בערך לפני 6 שנים
הנושא ייבדק. אני בטוח שכותבי העבודות יתייחסו לזה בחומרה יתרה אם זה כך, בכל מקרה - סוג כזה של הפרה הוא סיכון שאני מוכן לקחת נכון להיום (מישהו תבע על זה אי פעם?)
בערך לפני 6 שנים
טל כרגיל מאמר מצוין.
תוכן איכותי הוא באמת בעיה והפתרונות שהצגת כאן הם פתרונות טובים (הפתרון של לקיחת אנשי מקצוע מהתחום המוקדם הוא בעיניי הפתרון הטוב ביותר כך גם נדרשת מהם השקעה יתרה כשמם נמצא באתר והם מרוויחים מהתוכן שלהם שמפורסם אצלך באתר).
אני הולך צעד קדימה ממך, וטוען שכל עבודת הקידום של האתר מקבלת דחיפה רצינית כשמקדם מגיע מהתחום של האתר עליו הוא עובד או שהוא לפחות מתעניין בתוכן שלו.
שאלה: למה היחס בתוכן איכותי הוא תמיד בנושא המאמרים. איפה משיגים סרטונים טובים? תמונות איכותיות ויחודיות הם נושא שהייתי שמח לקרוא התייחסות שלך אליו.
חג שמח :)
כמה
בערך לפני 6 שנים
היי אוהד תודה :)
אתה מעלה כמה נקודות חזקות מאוד אני חייב לציין,
"וטוען שכל עבודת הקידום של האתר מקבלת דחיפה רצינית כשמקדם מגיע מהתחום של האתר עליו הוא עובד או שהוא לפחות מתעניין בתוכן שלו. " - לדעתי זאת טענה נכונה מאוד!
המממ ושאלה טובה "מדוע מתייחסים בעיקר למאמרים" - לדעתי כי עיקר התוכן של רוב האתרים הוא תוכן כתוב + עיקר התוכן שמנועי חיפוש יודעים לפרש הוא תוכן כתוב, בעוד בנושא תמונות וסרטונים אפשר להשתמש אבל קשה לי לראות כיצד אפשר ליצור תמונה ממש טובה שתשפיע משמעותית על איך שגוגל רואה את האתר - אלא אם מדובר באיזה אינפוגרפיקס שמקבל המון קישורים + המון גניבות.
ובכל מקרה - זה דבר שלא מתאים לכל מקום, בעוד ברור שהתוכן הכתוב משפיע מאוד על הגולש + מנוע החיפוש.
כנ"ל לגבי סרטונים - אם כי סרטונים הוא אמצעי ויראלי הרבה יותר טוב להשגת טראפיק, אך כמובן שפחות נפוץ - וגם לא זכורים לי סרטונים שממש קיבלו נניח קישורים לדף הסרטון עצמו ולא לדף היו טיוב נניח (למעט אתרי צפייה ישירה :)
הבנתי אותך נכון?
ואם זכור לי נכון כתבת לי משהו בג'ימייל לפני כמה ימים - התשובה היא שאתה כותב לי בשעות מוזרות שאני לא נמצא, מייל יהיה הכי טוב :)...
בערך לפני 6 שנים
טל נראה לי שאתה צודק לגבי המרכזיות של התוכן הכתוב.
העניין הוא שלעניות דעתי - אתר שהיום לא משתמש במדיה נוספת כמו סרטון ותמונות באחוזים נכבדים מעבודת התכן (נניח 20-35%) עושה טעות מכמה סיבות (שאני מניח שאת כולם אתה מכיר היטב):
א. תמונות משיגות כניסות לאתר דרך מנועי חיפוש (שימוש באלט טאג) לפעמים קל כך לעכוף אתרים חזקים במילות מפתח קשות.
ב. סרטנים ותמונות משאירים את הגולשים בתוך האתר זמן רב יותר (כשיש סרטון שמלווה לתוכן הוא מביא להשארת הגולש באתר זמן רב יותר).
ג. הם מביאים קישורים טובים. יוטיוב מאפשר להוציא קישור בלי אנקור - אין לי מושג לגבי הערך שלו אבל הבנתי שערוץ יוטיוב איכותי שמלווה אתר די מועיל לו (כך זה נראה משפיע על האתר שלי לפחות).
אני מניח שגם לקישורים מאתרי אלבומי תמונות כמו פליקר יש ערך.
הבעיה היא שלהשיג תמונות ייחודיות/סרטונים יחודים זה באמת יותר מסובך מתוכן כתוב.
דרך אגב אני לא פניתי אליך בג'י מייל (לפחות לא שזכור לי) אז אולי זה היה משהוא אחר. אבל אשמח כמובן להתכתב אתך גם שם :) (אם יהיה לי מה לומר...)
בערך לפני 6 שנים
אההה אז זה היה אוהד אחר, משום מה חשבתי שזה אתה :)
לגבי הנקודות שאתה רושם - הכל אמת, אין שום מחלוקת על כך שהוספת מדיה כזאת או אחרת לאתר משפרת אותו, את חוויית הגלישה יכולה לסייע פלאים לסיגנלים הטובים שמופיעים בו ולשביעות רצון המשתמשים ואף לקישורים נכנסים נוספים במקרים קיצוניים ובאופן כללי לתרום לשיפור הציון הכללי של האתר.
אך עדיין לנקודתך העיקרית - מדוע ההתמקדות ברוב המקרים היא בתוכן הכתוב - שבאופן די ברור, רוב (לא הכל!) האינדיקציות שמסייעות לגוגל להבין במה עוסק האתר שלך ולדרג אותו בהתאם - קשורות בתוכן הכתוב, כמו כן הטקסט מרכיב את רוב הרשת (עד שנעבור להולוגרמות או משהו כזה...)
- וגם אני בטוח שגוגל פחות "מבין תמונות" ברמת האינדיקציות שהוא מקבל מהן ומשקלל את תרומתן לציון האתר. ואין הבדל גדול (מבחינת גוגל נכון להיום) אם אשים באתר שלי 30% תמונות שהן סתם קשקוש שהבן שלי צייר לבין תמונות שצייר גרפיקאי מקצועי - בהנחה שזה לא הבריח את הגולשים :)
בערך לפני 6 שנים
תודה :). היה לי לעונג לעבוד איתך.
מוזמן לנסות אותי מפעם לפעם, בהתאם לצורך. יכול בהחלט להיות שמדי פעם כן אוכל לקבל על עצמי משימות נוספות.
אז... כמו שאומרים אצלנו: נתראה בשמחות! :).
בערך לפני 6 שנים
תודה! בהחלט ננסה בהמשך
בערך לפני 6 שנים
לא מפסיקים ללמוד כל יום :)
בערך לפני 6 שנים
וזה מצוין :)
בערך לפני 6 שנים
פוסט מעולה! באמת כדי לרשום על משהו תוכן איכותי ומקורי צריך לדעת עליו לעומקו. אם אני יחליט לכתוב מאמר על בניית ציפורניים שאין לי מושג בכלל בתחום, הוא יצא בכמה רמות מתחת למאמר על ספורט מסויים לדוגמה, שעליו יהיה לי הרבה יותר לכתוב וכמובן תוכן איכותי ומקורי.
בערך לפני 6 שנים
תודה אלירן!
ואכן, זאת בדיוק האמירה הראשית שלי בנושא
בערך לפני 6 שנים
היי טל,
חוששני שאתה מחפש בטווח הלא נכון: כותב תוכן בכמה מאות שקלים כי מי שכותב בכמה עשרות שקלים מספק תוכן גרוע.
יתר על כן, צריך לחשוב על האפשרות שהאתר שלך יאלץ להתמודד בעתיד הקרוב בתוכן מעולה אצל המתחרים, וכדי לגבור עליהם דרוש לך תוכן מעולה שבמעולים.
הטווח הנכון הוא כמה אלפי שקלים לכותבי תוכן שעובדים עליו שבוע שלם (כ-40 שעות עבודה ) , שהם גם מומחים בתחום שבו עוסק האתר, וגם מוכשרים בכתיבה. חפש אותם, לא כל כך רחוק מביתך, בין מפוטרי "מעריב".
בערך לפני 6 שנים
סליחה עמנואל אבל שטויות במיץ. קניתי תוכן מכותבים של YAHOO FINANCE ו- CNN
ו ABOUT.COM בעלויות של מאות שקלים.
מפוטרי מעריב הציעו לי כתיבת תכנים בעלויות שלא רחוקות מהעלויות שניתן למצוא בפורומים (אגב עיתונאים לאו דווקא כותבים מקצועיים)
99% מהאתרים לא צריכים תוכן שעולה אלפי שקלים, ואני גם לא חושב שקיים תוכן כזה ב-99% מהאינטרנט
התכנים הכי טובים שקיבלתי בחיי היה חינם מסטודנטים בקיאים בנושא X או משתתפים בפורומים בעלי תשוקה לנושא Y - במחירים סבירים ביותר.
מה הוא לדעתך תוכן שעולה אלפי שקלים למאמר שמנצח את כל "מתחריו"?
בערך לפני 6 שנים
אני מסכים לחלוטין עם טל.
העיתונאים של היום שעוסקים בתחומים של אתרי הנישה בהם רובינו עוסקים כמו - מחשבים, תיירות, מוסיקה, לימודים וקורסים הם לרוב אנשים שיודעים אולי לכתוב נכון ובלי שגיאות כתיב (זה חשוב אומנם), אבל ידע בתחומים שלהם הוא חלש לחלוטין.
אתה רוצה מאמר איכותי על קורס קרב מגע? תן זאת למורה/תלמיד של התחום או מינימום הורה שעשה השוואה איכותית בין המורים באזור שלו.
ה"עיתונים" היחידים ששורדים היום מבחינה פיננסית (כלומר עסק שמראה רווח באופן ישיר על ידי עצמו ולא כנותן תמורה אחרת לבעליו), הם הז'ורנלים העוסקים בנושא ספציפי (כלכלה, תיירות, מכוניות וכדומה...) ז'ורנאלי הנושא (ירחונים שבועונים, רבעונים) הם היחידים בארץ (וברוב מדינות העולם) שמראים רווחים נאים בלי איום ממשי על קיומם (ראה למשל בארץ את קבוצת מוטו תקשורת).
תם כנראה העידן של אילו שמומחים בהכל, כל היתרון של הרשת והזנב הארוך גם לגולש וגם הכותב הוא ביכולת להתמקצע ולעסוק בדברים פרטניים שמעניינים גולשים מסוימים ולא את כולם.
אי אפשר לעשות זאת עם "עיתונאי כללי" או כותב ה"מומחה בכתיבה". אני מעדיף שהכותב שלי ייתן לי מידע חדש, ערוך בצורה חדשנית, ומלווה בנגיעה אישית שלו (נגיעה אישית שיש לה ערך בפני עצמה) ואני מוכן להתפשר על כתיבה פחות מדוייקת שהיא הרבה פחות משמעותית בעיניי.
בערך לפני 6 שנים
טל, המצב הנוכחי הוא רגע חולף. היה רגע שבו היית יכול להשיג את מקום אחד בגוגל ישראל על ידי החלפת 5 קישורים, כי לכל מתחרריך היו 4 או פחות. וכאשר היו להם 1,000 היית כבר צריך הרבה יותר מזה. כאשר איכות התוכן מחליפה את כמות הקישורים, ולכל מתחרייך תוכן גרוע, די בתוכן קצת יותר טוב. כאשר לכל מתחרייך יהיה תוכן מעולה, תגבר עליהם רק באמצעות תוכן מעולה שבמעולים, שיחליף את התוכן שהוא רק טוב, ולא יותר, שקנית עכשיו בכמה מאות שקלים. ואולי תיאליץ גם להחליף את התוכן הבא, ואת הבא אחריו, כי רכשת בהדרגה תכנים שהולכים בסופו של דבר לפח, אם כי כל אחד מהם שימש אותך היטב לתקופה מסויימת. אז מה יותר כלכלי? לקישורים היה בזמנו לפחות ערך מצטבר!
בערך לפני 6 שנים
עזוב יותר כלכלי או פחות כלכלי. אני לא מצליח להבין אפילו לרגע איזה תוכן אתה מכיר שניצח מתחרים שעלה אלפי שקלים למאמר?...
וזה עוד מבלי שנכנס לדיון של "איך בכלל גוגל יודע מה הוא תוכן איכותי" (90% ע"י לינקים - 10% סיגנלים אחרים נכון ל 12.12.2012)
בערך לפני 6 שנים
שלום טל,
ראשית כל, אני חייב לומר שאני מתפלא שאתה צריך או מחפש כותבי תוכן כשאתה עצמך מרים פה פוסטים ברמה גבוהה כל-כך. התענגתי על כל מילה וגמעתי אותה בצמא הולך וגובר ואני חייב לומר שעשית לי את היום.
אני חייב להעלות לך נקודה מסוימת שעולה מעצם היותי עצמי כותב תוכן ומאמרים - הייתה פה כתבה מטובלת בלא מעט קטילה של כותבי תוכן שונים באינטרנט ואני חייב לומר לך שכאחד שיודע שיש לו כישרון רב בתחום, אפילו אני מוצא את עצמי לעתים יושב על עבודות תוכן ללקוחות ופשוט שונא את התוכן שאני כותב. זה לא פשוט לכתוב מאמרי SEO מחד, מאמרי העמקה מאידך ותוכן שיווקי על גב כל זאת - אתה צריך לעשות תפנית במידת ההשקעה שלך על כל דבר ולהתכוונן בהתאם למידת התשלום שמשלמים ועל פי הציפיות שבאות עקב כך. זה תהליך פסיכולוגי מאוד לא פשוט.
לכם קל מאוד לגחך על כך כיוון שאתם לא מצויים בכתיבה יום-יומית של אין ספור תכנים שאתם מקבלים בהזמנה, אך במידה והיית באמת שקוע בתוך כל זה - היית יותר מבין גם את הצד של כותב התוכן. זהו לדעתי גם הסבר התופעה מדוע בתחום שהוא אולי ראשון בחשיבותו עבור גוגל יש כזה מחדל מצד כותבי התוכן הישראליים. לא כל אחד בנוי לכתוב, על זה אין ספק - אבל לעתים גם מי שבנוי לכתוב, נאבד בתוך כל כמויות המילים שהוא צריך להקליד ביום בנושאים ונישות שונות וברמות תשלום משתנות.
מקווה שנתתי פה קצת את הזווית של כותב התוכן ותוכל להתחבר גם אליה.
- יאיר קדרי
בערך לפני 6 שנים
יאיר זאת בדיוק הנקודה, אז מה אם אני כותב על קידום? זה אומר שאני מוכשר לכתוב בכל נושא? Hell no.
לגבי הקטילה - אני חושב שהסוגים שקיבלו את הקטילה הרוויחו אותה ביושר, אתה בתור מי שמתפרנס ככותב תוכן צריך לחזק את דברי, לא מפריע לך שיש אנשים שמציגים את עצמם ככותבים מקצועיים שיודעים לכתוב תוכן איכותי ואז מספקים ללקוח ספין זול של מאמר מאתר מאמרים כדי שלא יבחינו בכך?
לגבי כתיבת תכנים ל-SEO , אם רק היית יודע כמה מאמרים כאלו כתבת בחיי היית יודע שאני גם מכיר את הצד שלכם, ובכלל אין פה "הצד שלנו" "והצד שלכם", יש "מה הדרך הנכונה להשיג שירות מקצועי מאנשי מקצוע עבור תחום מקצועי" - ומה לעשות, יש דרכים מאוד מוגדרות לעשות זאת, וזה לא פשוט - באותה מידה שלא פשוט למצוא לינקר טוב וגם פרילאנסר טוב או מתכנת טוב או מקדם טוב - לכל תחום יש את המתודה שלו.
בערך לפני 6 שנים
אוהד, אני מסכים איתך שמרבית העיתונאים מצטיינים בשטחיותם. קל לראות זאת כאשר קוראים מה נכתב בתחום שאנחנו מומחים בו. ואני גם מסכים בהחלט עם הפיסקה האחרונה בדברייך.
יחד עם זאת, יש לי ספק שכתבה בעיתון (שלא חייבה תחקיר ממושך ויציאה לשטח) היא תוצר של 40 שעות עבודה. אחת הסיבות היא שהכתבה איננה מתחרה בדרך כלל בכתבה על אותו הנושא בעיתון אחר, ועוד על פני מימד של איכות ו\או שביעות רצון הקוראים.
בערך לפני 6 שנים
הפוסט הזה הוא תוצר של הרבה יותר מ-40 שעות עבודה. האם זה עוזר לגוגל להבין שהוא איכותי? לא.
בערך לפני 6 שנים
טל זה נכון שבאופן ישיר גוגל לא מבין את ההשקעה בפוסט, אבל הגולשים כן. הם קוראים יותר תכנים שלך, הם נמצאים יותר זמן באתר, וגם חוזרים לדיון שמתנהל פה בין כולנו.
את הפרמטרים הללו גוגל כן יודע לראות, ואת זה לא הייתה משיג ללא ההשקעה הרבה.
זה מתקשר גם לדיון הקודם שלנו על השימוש במדיה עשירה (אני עדין חושב שעדיף לשתף אותה כלל הניתן יחד עם טקסט - ושוב לא צריך גרפיקאי או במאי הולווידי אלא תמונת מקור/סרטון מקורי שימחיש בצורה שונה את שכתוב מסביב). גם אם גוגל לא רואה את הדברים באופן ישיר לאורך זמן לדעתי זו הדרך שמנצחת.
בערך לפני 6 שנים
הייתי רוצה להסכים עם זה, לצערי היום אין לי שום אינדיקציה שזה נכון לעומת זאת יש לי את כל האינדיקציות בעולם שמה שגוגל מבין זה לינקים.
ושתוכן איכותי מבחינתו = תוכן שמקבל לינקים טבעיים שמעבירים אליו תנועה.
נכון תאריך 12.12.2012
בערך לפני 6 שנים
אם זה עזר למבקרים לקבוע שהוא איכותי, יש להניח שגם גוגל יציג אותו כאיכותי למבקרים הצפויים לו בעתיד.
בערך לפני 6 שנים
כוון אותי על איזה נקודה בדיוק אמרת את זה?
בערך לפני 6 שנים
הטענה שהועלתה כאן שבכדי לקבל תוכן טוב צריך שמי שכותב אותו יהיה בעל מקצוע היא מאוד נכונה ואני מסכים איתה. מניסיון, גם כשהזמנתי תכנים מכותבים טובים, מנוסים (ויקרים) ושערכו מחקר מקדים, הם היו פחות טובים מתכנים שכותב בעל המקצוע בעצמו. על מאמרים ב 30 ש"ח ל 400 מילה אני בכלל לא מדבר...
הפיתרון שלי הוא יקר מאוד אבל התוצאה מצויינת:
שלב א' - בניית המאמר ע"י עורך תוכן (רשימת הנושאים והשאלות שיטופלו במסגרת המאמר).
שלב ב' -בעל המקצוע / מומחה כותב את המידע ע"פ השאלות מסעיף א'. תכלס - עונה על השאלות שהוצגו.
שלב ג' - עורך תוכן מקצועי עובר על החומר, מבין, מסדר, מתקן ומוציא תחת ידיו מאמר "כמו שצריך".
כמו שאמרתי, זה תהליך יקר וארוך (ובכלל לא אוטומטי) אבל התוצאה ...
בערך לפני 6 שנים
אכן זה נשמע שזהו התהליך הראוי כאשר רוצים להשיג תוכן מצוין - וניתן בהחלט ליצור תבנית כזאת שתשמש כותבי תוכן עתידיים שלך - אם אינני טועה יגאל פינס נתן בעבר דוגמא מצויינת לכך בבלוג שלו
בערך לפני 6 שנים
אורי, לי יש פתרון יותר טוב (ויקר) - במידה ויש לך אתר העוסק בקידום אתרים, הזמן את מאט קאטס שיכתוב לך מאמרים. :-)
בערך לפני 6 שנים
אתה אולי צוחק אבל נניח שזה היה קורה? אין לאף אחד ספק שיהיה מדובר בתוכן האיכותי ביותר בזירה המקומית לאחר ניפוי זיבולי השכל :)
בערך לפני 6 שנים
יש תקלה בבלוג - כפתורי ה"צטט" ו"השב" נעלמים כאשר מניחים מעליהם את העכבר, והטקסט שכותבים מתיישר לשמאל במקום לימין. חבל. דווקא השקעתי 40 שעות בתגובה מוחצת.
בערך לפני 6 שנים
נסה לרענן או משהו , כי אני רואה שהכל עובד פה בסדר בכל הדפדפנים ולא הייתי רוצה להפסיד את תגובתך המוחצת :)
בערך לפני 6 שנים
אחלה מאמר.
אני יודע שאתה לא עורך דין, אבל בטח ביררת כבר את הנושא - לגבי תרגום מאמרים:
האם כשאני מתרגם מאמר מאתר בשפה זרה מחו"ל ושם אותו באתר זה חוקי? אני צריך את אישור האתר? או מספיק להשאיר קרדיט בתחתית המאמר?
בערך לפני 6 שנים
היי אורן תודה!
למיטב ידיעתי אסור לעשות זאת ללא אישור מפורש מהכותב,
אך החכם עיניו בראשו יבין איך לעשות זאת בצורה "מעשית" :)
בערך לפני 6 שנים
אחלה, תודה!
בערך לפני 6 שנים
בכיף , בעניין תרגום מה שטוב הוא שתמיד אפשר לכתוב את הרעיון ולאו דווקא באותם מילים - מעטים המאמרים בעולם שהם מספיק ייחודיים כדי שיהיה ברור שהם העתקה - ועוד ברמה של להוכיח את זה בבית משפט,
או בכלל ברמה שיהיה שווה להכנס לתביעות על זה..
בערך לפני 6 שנים
אחלה.
דרך אגב, יש איזה כלי שאפשר לבדוק איתו העתקה ותרגום של תוכן? מן CopyScape שבודק תוכן דומה גם אם המאמר תורגם לשפה אחרת.
ואיך בכלל גוגל מתייחס לתוכן מתורגם? הוא רואה בזה שכפול לדעתך?
בערך לפני 6 שנים
קשה לי מאד להאמין שגוגל עובר מדגש על הקישורים לדגש על איכות התוכן, ובעודו מעניש במרץ קישורי ספאם הוא משאיר דלת פרוצה לספאם בתוכן.
בערך לפני 6 שנים
האם לדעתך תרגום תוכן הוא שכפול? (באופן עקרוני, לא בנושא ספאם וכו') לדעתי ממש לא - אם יש מאמר שנכתב באנגלית והנושא עדיין לא קיים בעברית הוא בהחלט די מקורי.
מבלי להתייחס לעובדה שמבחינה טכנולוגית זה רחוק מאוד היום
בערך לפני 6 שנים
לא מכיר משהו שיש לו יכולות שמתקרבות בכלל ב-1% לבדוק תרגום שנעשה בצורה איכותית - ובטח ובטח שלא גוגל, מנסיוני הוא רחוק שנות אור מלהיות מסוגל לזהות תרגום שנעשה ידנית - כי זה באמת מאוד שונה , לא בגלל שהוא דפוק.
בערך לפני 6 שנים
אני מניח שחיפוש בביטויים תחרותיים ב-google.com יניב דוגמאות מאלפות. מכל מקום, הטענה היתה טענה עקרונית והתייחסה למצב היפותטי שבו המתחרים שבצמרת משקיעים הרבה באיכות התוכן, כי זהו הפרמטר שבו אפשר להעלות את הציון, כמעט ללא הגבלה.
מה מקור הנתונים?
בערך לפני 6 שנים
איזה דוגמאות מאלפות? אני עובד בנישות סופר תחרותיות בגוגל קום ולא מכיר אחת. מה דעתך לציין אחת ובוא ננסה לעמוד על טיבה?
מקור הנתונים גוגל עצמם - קרא את המאמר שרשמתי לפני חצי שנה או משהו כזה עם ציטוטים של המקורות של גוגל שאומרים שתוכן איכותי = תוכן שמקבל לינקים
וזה כדי לא לאמר לך "מתוך נסיון של 1000 מקרי מבחן" או פשוט הגיונית שקישורים הם פרמטר בלי גבול עליון, או שיכולת ניתוח השפה של גוגל עדיין רחוקה מלהיות מושלמת, או שכל מה שקשור בהתנהגות גולשים הוא חצי פיקציה נכון להיום לפחות.
בערך לפני 6 שנים
גוגל לא אומרים שתוכן איכותי הוא תוכן שמקבל לינקים. הם אומרים שתוכן איכותי הוא תוכן שמקבל לינקים טבעיים, כי מנהלי האתרים המקשרים מצאו לנכון לשלוח אליו את המבקרים שלהם.
משמע, התוכן האיכותי הוא הסיבה ליצירת הלינקים הטבעיים, וריבוי לינקים מלאכותיים נכנסים לתוכן כלשהו איננו הופך אותו לאיכותי. על פי "פינגווין" אפילו להיפך.
בערך לפני 6 שנים
לא משנה איזה לינקים. השורה התחתונה היא:
"הצורה העיקרית בה גוגל לומד על איכותו של תוכן היא בעזרת הקישורים המופנים אליו, לחיוב או לשלילה"
בערך לפני 6 שנים
איך לשלילה? האם גוגל יכול ללמוד מהקישורים שהתוכן גרוע?
בערך לפני 6 שנים
במידה מסויימת לפחות, כן
1) מהעדרם של קישורים (כפי שקאטס אמר "כנראה שהתוכן לא מעניין אף אחד ולכן אנחנו לא רוצים לדרג אותו")
2) מושג "השכונה הרעה" למרות שלא ברור מה ההגדרה הזאת כוללת בחובה.
בערך לפני 6 שנים
מהניסיון שלי, כותב טוב, לאו דווקא חייב להבין לעומק בכל תחום שהוא כותב עליו,
הוא פשוט צריך איזשהי זיקה, סקרנות בסיסית ויכולת חיפוש טובה.
מסתובב ברשת לא מעט מידע, בעיברית או בשפות אחרות שיכול להפוך כל אחד לאוטודידקט.
רק צריך סבלנות :-)
בערך לפני 6 שנים
הלוואי שלכולנו היו את הסבלנות והיכולות האוטודידקטיות אכן לבצע זאת -
אגב מנסיוני איתך ככותבת תוכן אני בהחלט יכול להגיד שאת עומדת בדרישות שאת מציינת, בהחלט ממליץ על לירון ככותבת תוכן!
(שמח לראות שבתגובות פה דווקא קיבלתי אזכור לכמה מהכותבים הטובים שדווקא יצא לי לעבוד איתם :)
בערך לפני 6 שנים
תודה תודה.
בתקווה לעוד עבודה משותפת בעתיד.
בהצלחה בחיפוש תוכן איכותי!
בערך לפני 6 שנים
אהלן,
נהנתי לקרוא את הפוסט שלך.
ציינת בסוף, את האפשרות של כתיבת פוסט אורח...
כאחד שמתשמש בוורדפרס, האם יש פלאגין מסויים שאתה ממליץ עליו שיאפשר לגולשים לכתוב פוסט כמה שיותר איכותי (עם תמונות/ לינקים/ סרטונים וכו).
האם הם תומכים בעברית/ לא תומכים?
אשמח אם תשתף אותי במידע הזה. תודה רבה!
בערך לפני 6 שנים
היי רומן, למיטב ידיעתי יש את הפלאגין של MYBLOGGUEST שמאפשר זאת - והוא אינו תומך בעברית נכון להיום...
האם זה מה שאתה מתכוון או באופן כללי לתת למשתמשים את האפשרות להעלות פוסטים למודרציה ?
בערך לפני 6 שנים
תודה! התכוונתי למשהו בסגנון הזה.
האם אתה מכיר משהו שכן תומך בעברית/ או שהוא יהיה יותר "מזמין" לגולשים ישראלים?
בערך לפני 6 שנים
לצערי לא - ויותר מזה אני לא מכיר גם שוק בעברית כיום לנושא הזה...
בערך לפני 6 שנים
טוב. תודה על העזרה בכל מקרה.
אחלה מידע יש לך באתר.
אם מישהו כן מכיר, שיפרסם בבקשה.
בערך לפני 6 שנים
בכיף , ואשמח גם לשמוע על משהו כזה :)
בערך לפני 6 שנים
טל, לגבי נותני שירות של פוסטים אורחים, יצא לי לעבוד הרבה עם כל מיני הודים ופקיסטנים לאתרים שלי באנגלית (מה לעשות, 95% מנותני השירות הם הודים ופקיסטנים), ומנסיוני רובם המכריע:
1. לא כותב תוכן מקורי אלא מעתיק.
2. כותב עם שגיאות כתיב נוראיות, שלרוב דורש ממך לעבור על המאמר מילה במילה.
לגבי תרגום משפות זרות, אני מודה שאני עושה את זה אך עם חשש מסוים. בהחלט ייתכן שהמאמר הזה תורגם במקור מאנגלית, או יותר גרוע, שגוגל יודע לזהות בוודאות תוכן מועתק משפות אחרות...
שוב, אני מדבר עם Google.com, לא בארץ.
בערך לפני 6 שנים
היי חמי - פשוט מאוד - אם הכותבים שלך גרועים - אתה מקבל פוסטים גרועים - שמתפרסמים בבלוגים גרועים - ומביאים לך קישורים גרועים.
משמע - תחליף נותני שירות.
לגבי תרגום - גוגל לא יודע לזהות תוכן מתורגם גם אם הוא ינשך אותו בתחת, וגם אם כן - מי אמר שמתורגם זה משוכפל?
בערך לפני 6 שנים
היי טל,
בשלושה ימים האחרונים למדתי המון עקרונות חשובים והיה לי העונג לקרוא את תכניך. כמובן שאני אמשיך לעקוב אחרי הפוסטים המצוינים שלך!
אין כמו מורים טובים (כמו וורן באפט ובנג'מין גרהם שהם מורי בתחום ההשקעות).
דרך אגב בזכותך זהיתי לפני יומיים תגובת ספאם באחד הפוסטים שלי ממערכת ממוכנת כלשהיא כדלקמן :
מייל - xgts362
Nice post very insightful!
LINKS:
x
y
s
d
z
זרקתי את ההודעה לספאם!
אז כמו שאומרים : ידע הוא כוח!
כעת השלב שרובו היה תאורטי הסתיים מבחינתי, והגיע הזמן שאני אציב לעצמי יעדים לשנה הראשונה שלי בתחום (2013):
1. משימה - יצירת הכנסה פסיבית מ-30 אתרים בבעלותי בתחומי ההתעניינות שלי.
הנכסים צריכים לייצר תשואה חיובית בחישוב שנתי (רווח נקי), נכס שלא יעמוד במשימה ננסה להעמיד אותו למכירה.
2. תוכן- מכיוון שה"עובדים" שלי בתחום ההשקעות הפיננסיות (מניות) מייצרים לי הכנסה פסיבית, אז בשלב הראשוני אני לא אקנה תוכן כי יש לי זמן לייצר תוכן איכותי בתחומי העניין שלי בעצמי.
נושא יבוא התוכן והחפירות בו ישולב בהמשך רק לאחר שאני אבנה מספיק נכסים/אתרים ואצטרך עזרה.
3. יצירת קישורים - בוקמארק, אתרי מאמרים, החלפות, פוסט אורח - מאתרים עם PR גבוה או/ו עם תכנים ברמה גבוהה וללא ספאם, בשיקול דעת מושכל לגבי פוטנציאל מעבר התנועה דרך הקישור.
טוב,
כתבתי מין פוסט אורח בתגובה הזו.
הגיע הזמן להתחיל לעבוד!
בברכה,
טל
בערך לפני 6 שנים
היי טל קודם כל תודה רבה על המחמאות בימים האחרונים שמח שאהבת :)
ומתגובתך נראה שאתה מלא מוטיבציה ובעל תוכנית פעולה לעניין - נשמח לשמוע על הצלחתך ואם יש שאלות או ניתן לסייע במשהו, אנחנו תמיד כאן :)
בערך לפני 6 שנים
שלום לך טל (לא פריהר),
יש מקום להעיר לך שבניגוד לנכסים שבהם עוסק וורן באפט, נכס באינטרנט זה דבר שונה לגמרי וספק אם באפט ירכוש נכס כזה: לבית מלון ריק מאורחים יש לכל הפחות את ערך הקרקע שהבניין בנוי עליו, אבל איזה ערך יש לאתר במקום 31 לביטוי תחרותי, שגם הוא לא מניב תשואה חיובית, אבל השקעת בו עבודה ומשאבים אחרים?
בערך לפני 6 שנים
תודה רבה איש יקר!
בערך לפני 6 שנים
תודה על ההערה זקן השבט :-)
מסכים איתך במאה אחוז ולכן צריך לפעול בחוכמה.
שמע אין לי ניסיון בתחום בכלל.
אבל :
1. אני יודע שיש פוטנציאל אדיר.
2. לי באופן אישי מתאים דברים פחות תחרותיים לשנה הראשונה וגם מצאתי כמה כאלה לאחר מחקר במג'סטיק סייטאקספלורר כניסה לאתרים של מתחרים בנישה פייג ראנק, סייט ראנק ועוד. שם אני אהיה במקום שאני יכול לשרוד! כבר הנושא נבדק ויש לי ביטויים שאני כבר ראשון בלונגטייל. שמסתכמים ב-100 כניסות בחודש (לא לצחוק עלי!).
3. אם יש לי אתר ב-2$ לשנה ועשיתי מהאתר 50$ בשנה עשיתי את שלי. וזאת למרות משאב הזמן שמתבזבז.
4. תנועה שלא באה מגוגל באה מפייסבוק, לינקדין, מפה לאוזן, קשרים ומפירסום חינם בסירטונים ביוטיוב, פאניאורדיי ועוד...
אבל אני רק חודשיים בתחום אז אני עוד אקבל מכות וחבטות, אתרומם, אלמד ואצליח.
5. בתחום ההשקעות התחלתי עם סכומים מאוד קטנים. היום אני מקבל דיבדנדים של 2000 ש"ח ברבעון ממספר חברות. הכול עניין של התמדה, למידה והפעלת המוח. הכול אפשרי!!!!!
למה אני בטו שהכול אפשרי :
כי שהייתי בן 6 רציתי להיות חגורה שחורה אז אחרי 10 שנים הייתי.
מי שרוצה להיות משקיע טוב יהיה.
מי שרוצה לרדת מ-60 דקות ל-40 דקות בריצת 10 קילומטר בחמישה חודשים יכול לעשות את זה.
מי שרוצה לעשות איש ברזל בפחות מ-10 שעות (עוד לא הצלחתי) בע"ה יעשה את זה.
מי שרוצה להיות משקיע באתרי אינטרנט בגלל שהוא נהנה מהדרך ומהלמידה ומקווה להרוויח. מממ...בטח שיהיה כי אין אפשרות אחרת (חוץ מזה כל עוד אתה פה אני יודע שיש גורו יקר שאוכל להתייעץ איתו!!!!).
בערך לפני 6 שנים
בתור אסמתי קשה לא הצלחתי להשתפר משמעותית בריצה במשך שנים, לא משנה כמה ניסיתי :)
בערך לפני 6 שנים
טל (לא פריהר - בפורום הזה יש טעם שתזהה את עצמך אחרת),
כאשר 300 מקדמי אתרים מנסים להשחיל 300 אתרים בתוך 5 תוצאות החיפוש העליונות של ביטוי תחרותי ורווחי, 295 מהם ייכשלו בהכרח, למרות כח רצון עז וסגולות נוספות. כאשר ינסו בביטוי חיפוש זנב ארוך של אותו ביטוי ראש, סביר מאד שיגלו שהפעם הם בין 600 מקדמי אתרים שמנסים להשחיל 600 אתרים לתוך 5 תוצאות החיפוש העליונות, ו-595 מתוכם ייכשלו בהכרח. למה? כי כולם משתמשים באותו כלי של גוגל כדי לבחור את ביטויי הזנב הארוך.
בערך לפני 6 שנים
רצת בקצב דיבור (ZONE 1) ? או שפשוט כל יומיים שלושה ניסית לשבור את השיא (שזה לא עובד!)
אני מתערב שאני יכול לבנות לך תוכנית שתשפר את הכושר שלך באופן משמעותי.
צריך להתחיל בעצימות נמוכה ולהגדיל נפח באופן מתודולוגי. בעצימות נמוכה אתה משפר את התהליכים הבסיסיים להספקת חמצן לשרירים וללב. בוא נרד רזולוציה פנימה, בעצימות נמוכה אתה בונה עוד נימים רבים סביב השרירים והלב כך שתעבורת החמצן משתפרת. מכיוון שהחמצן הינו הגורם שמאפשר את הפעלת השרירים היכולת שלך להשתפר בריצה עולה. עצימות גבוהה מפתחת משהו אחר ומיועדת לקראת תחרויות, אך קצרה היריעה מלהסביר זאת. לסיכום, הכול פיזיולוגי אם תרצה אני אכין לך תוכנית. ולא אני לא מאמן מוסמך סתם אוהב את התחום אז למדתי :-) קצת.
בערך לפני 6 שנים
עזוב אני אומר לך אני עושה גם היום ספורט כל יום כבר מעל 15 שנים, והמקום היחיד שאני יכול להגיע אליו עם הגברת קצב זה לבית חולים, זה בדיוק העניין שאתה יכול להתקדם - אלא אם כן יש לך איזה מגבלה פיזיולוגית (נניח אסתמה קשה) שמעכבת את היכולת שלך להשתפר ובמקום זה גורמת לדלקות ריאות חוזרות ונשנות - זה סתם לצורך ההקבלה :)
בערך לפני 6 שנים
מסכים איתך!
בערך לפני 6 שנים
תודה רבה, מאמר נהדר על נושא התוכן לאתרי אינטרנט.
בערך לפני 6 שנים
תודה!
בערך לפני 6 שנים
אומנם התגובה שלי לפוסט קצת מאוחרת.
2 מקורות למציאת כותבי תוכן טובים בפייסבוק
1. http://goo.gl/NRbqa
2. http://goo.gl/yf3QV
בערך לפני 5 שנים
יש לי שאלה בקשר ללינק איכותי - אמנם הפוסט מלפני מספר חודשים אבל הוא הכי רלוונטי לשאלה שלי, אז סליחה מראש.
יש לי אפשרות לשים לינק באתר חדשות מאוד איכותי (pr7) למשך חודש, ואחרי זה הוא עובר לארכיב שלהם. האם זה משתלם לטווח קצר? גוגל סורק את האתר לפחות פעם ביום, כך שהלינק שלי יקבל את המשקל שהוא אמור לקבל, אבל האם אני צפוי לרדת בדירוג בצורה דרמטית לאחר מכן?
תודה.
בערך לפני 5 שנים
היי חיים, לדעתי לינק כזה יהיה מצוין בכל מקרה, בין אם הוא בארכיב או לא - ולאו דווקא בגלל PR האתר המארח אלא סמכותיות, העובדה שהוא מן הסתם העביר לא מעט טראפיק, וכו'...
אם הוא יאבד מערכו עם הזמן? אי אפשר לומר.
האם "תרד" או יותר נכון ציון האתר שלך ירד (לא בטוח שזה יבוא לידי ביטוי בירידה במיקום) - גם לא ניתן להגיד בוודאות.
בערך לפני 5 שנים
השאלה אם זה סיכון ששווה לקחת. האם באופן כללי היית ממליץ על לינקים איכותיים לטווח קצר (במידה ואי אפשר אחרת) או שאין כלל זהב ?
בערך לפני 5 שנים
סיכון לא הייתי אומר, מהתיאור שלך נשמע שזה אחלה לינק לפי כל המדדים...
לא הבנתי למה זה נחשב לטווח קצר - כי הכתבה נכנסת לארכיון? זאת סיטואציה שראיתי לא פעם ולא זכור לי שאיזשהו אתר הפסיד בגללה משהו.
בערך לפני 5 שנים
אוקי, קיבלתי. תודה על העזרה.
בערך לפני 5 שנים
בכיף
בערך לפני 5 שנים
בתור מי שבאמת מתפרנס מכתיבת תוכן וגם מקבל לא מעט מאמרים לכתיבה מחברות קידום, הבעיה היא באמת שמרבית החברות רוצות לכתוב על אותם עשרה נושאים שכבר דשו וטחנו אותם עד עפר. התוכן יכול להיות טוב, אבל אני חושב שבתשעה מתוך עשרת הנושאים האלו אי אפשר באמת לחדש.
כמו שאמרת, לקידום בגוגל זה בהחלט מספיק, אבל הבעיה לטעמי היא שהתוכן לא יקנברט את הלקוח הממוצע שלא תמיד מבין את הז'רגון של תעשיית הקידום. אם כבר, זה יותר טוב לנטוורקינג ויצירת קשרים עם חברות קידום אחרות.
תרגום של מאמרים מבלוגים בחו"ל זו שיטה טובה למציאת תוכן רענן, אבל עלולה להיות איתה בעיות משפטיות אם מסתמכים על מעט מדי מקורות.
בערך לפני 5 שנים
היות וזכרתי את הדיון כאן - וחזרתי לקרוא את הפוסט המצוין הזה במקרה בשעת לילה מאוחרת, מצאתי לנכון לשתף אותכם בשיטה שאני מצאתי הטובה ביותר בשבילי לפחות.
אני עובד עם שלושה פרילנסרים שמבצעים מטלות טכניות ויוצרים בתים לתוכן שבהם לא נדרש ידע או מומחיות (בעיקר תכנים כמו כתובות, העתקה והטמעה של קישורים, יצירת אלבומים, וכו'). הם עובדים לפי תוכנית קבוע לחודש, ולרוב לפי התמחות ספציפית בסוג מסוים של תוכן (דפי מוצרים מסוימים, קתלוג כזה או אחר וכו').
לאחר העבודה שלהם, שהיא מהירה יחסית כי הם עובדים בשיטה של סרט נע, על פונקציות תוכן שחוזרות על עצמן בשינויים קלים, עובר מומחה התוכן ומוסיף את הידע המקורי שלו, את התוספת והחיבור לעמודים האחרים ואת מה שנדרש ממוחה בתוכן בו עוסקים.
שיטה זו מצמצמת את זמן העובד ה"מומחה" שזמנו יקר לכדי עיסוק באמת במה שצריך אותו (הגבר יעילות מדהימה), ומצמצמת את הטעויות, התיקונים וגם את זמן העבודה של העובדים שאינם מומחים (כבר לא נדרשת מהם עבודת מחקר מעמיקה והם עושים את מה שהם הופכים להיות מומחים בו, כולל שיפור, למידה מטעויות, הפקת לקחים וכדומה).
זה אומנם דורש סוג מסוים של ניהול תוכן, דורש חניכה, וכו' אבל בינתיים אני עובד כך כבר 9 חודשים וזו הדרך שמצאתי כאפקטיבית ביותר.
בערך לפני 5 שנים
תודה על השיתוף, נשמעת מתודה מצויינת!
בערך לפני 8 חודשים
קורא שוב את הפוסט הזה (אחרי +/- 5 שנים). והחלטתי להגיב שוב. פשוט אני בונה עכשיו קורס שכל כולו מתעסק בנהול תוכן ובתוכו יש שיעור של 3 שעות איך מזמינים תוכן מגורמים חיצוניים ועניין אותו לקרו פוסטים שאנשים כתבו בנושא.
זה עדין אחד הפוסטים הכי טובים שקראתי בנושא בחירת כותב, גם באנגלית וגם בעברית.